Zo draag je een crop top the right way

crop-top

Je ziet ze voortaan overal. Je kan een winkel niet instappen zonder tegen een rek crop tops aan te lopen. Allemaal leuk en aardig, maar ik kan heel goed begrijpen dat je alsnog de moed bij elkaar moet sprokkelen om zo’n buiktruitje aan te trekken. Hoewel er wordt verteld dat alleen het slanke gepeupel deze trend mag dragen, is dat natuurlijk de grootste bullshit die er bestaat. Als jij de crop top op een juiste manier draagt, kan ook het buikje op een nette manier verdoezeld worden.

To crop top or not to crop top

Wanneer is het done om zo’n weinig verhullend shirt aan te trekken? Het laat soms weinig aan de verbeelding over, dus even een paar puntjes wanneer je zo’n top NIET, ik herhaal NIET kunt dragen. Het is voor jou het beste, en voor het publiek die ernaar moet kijken ook het beste.

Als je een man bent

Hmm, crop tops en mannen zijn toch twee woorden die ik persoonlijk niet graag in één zin tegenkom. Hoewel het in de modewereld wel voorbijkomt, is dit toch wel voor de nogal durvende man bedoelt. Natuurlijk mag jij helemaal zelf bepalen wat je ermee doet, maar het is niet heel flatterend als je het mij vraagt. Nu hoeg je als man niet meteen weg te klikken, verder staan namelijk nog wat appetijtelijke foto’s van dames die een crop top rocken in.

https://www.instagram.com/p/Bh2vDlSAF2n/?tagged=mancrop

Naar de kerk

Je neefje doet zijn communie en je bent al 14 jaar niet meer in de kerk geweest. Dan snap ik dat je de dresscode niet helemaal doorhebt, maar een crop top dragen waarbij jouw navelpiercing goed staat te shinen is not done. De crop top mag, als er geen buik te zien is. Dus draag een hoge broek waarbij je navel lekker uit het zicht. Lekker classy, is jouw vader ook weer eens blij met jouw kledingkeuze.

Je niet comfortabel voelen

Als een bikini of badpak jou al de stuipen op het lijf jaagt, waarom zou je dan in hemelsnaam een crop top aantrekken? Je gaat je ongemakkelijk voelen en bent alleen maar bezig met naar beneden trekken van je crop top, in de hoop dat deze langer wordt. Ik kan je vertellen: dat doet ie niet. Dus het dragen van een crop top vraagt om confidence.

Teveel buik is een no-go

Ik snap dat jij jouw net gezette navelpiercing graag aan iedereen wilt showen, maar laat gewoon niet teveel buik zien. Het kan er snel ordinair uitzien en slaap de plank op veel gelegenheden mis. Behalve als jouw dag bestaat uit veel zand en zout water mag dat (ja snuggere, ik bedoel het strand inderdaad).

 

Ken het publiek waar je die dag mee bent

Verschillende mensen kunnen heel vaak met de crop top wegkomen. Prima. Maar ken de mensen waar je die dag mee opgescheept zit. Als je voor het eerst bij schoonouders op bezoek gaat, is het niet helemaal de bedoeling dat de verbeelding van jouw lichaam geheel wegvaart. Het is in het algemeen niet nice om het te dragen op kantoor, afstudeerborrels, gala’s, trouwerijen of alles waar een formele sfeer hangt. Behalve als jij jouw toppie met een hoge broek/ rok draagt, waarbij geen huid te zien is. Perfect.

Festival outfit

Zoals ik al zei, formele gelegenheden schreeuwen niet direct om die crop top van je aan te trekken. Maar als je ‘m nou echt heel graag een keer wilt aantrekken, bewaar ‘m dan gewoon voor Lowlands waar jij een heel weekend naar toe gaat. Daar kan je lekker flaneren met je crop top.

Foto: De Faria

De juiste pasvorm

Ben jij de gelukkige chick met mooie, dikke memmen? Gefeliciteerd, maar ik snap dat je wat terughoudender hierover bent. Een laag uitgesneden kan al snel lijken alsof  je elk moment een porno scéne gaat schieten door die onwijs lekkere inkijk van je. Ik support decolleté heel erg, maar weet wat je op je hals haalt. Het kan zomaar zijn dat je die dag geen enkel oogcontact met een man meer hebt, if you know what I mean. Pak lekker een paar maten groter of een wat wijder lopende top, zodat jouw bh er ook gewoon chill onder zit.

Ben jij de persoon die zes keer per week in de sportschool te vinden is om jouw abs bij te houden? Jezus man, lekker bezig en respect! Maar ben jij iemand die kan eten wat ze wilt, zonder ook maar een grammetje aan te komen? Fuck you, iedereen haat je op dit moment. Maar met zo’n lichaam mag jij ook goed showen. De vuistregel is wel: twee vingers breedte tussen de crop top en de broek/rok.

Als je van de rondingen bent en je hebt een buikje, ga lekker experimenteren. Accentueer het dunste deel van je lichaam waarbij de curves een mooie spotlight krijgen. Het mooiste is een hoge broek of raak dragen waarbij een dikke band aan de onderkant van de crop top zit. Als je het toch iets te eng vindt, ga je toch gewoon voor de laagjes? Mooie crop top, shirtje eronder en go! Pak trouwens ook nog de klassieke regel ‘zwart maakt slanker’ erbij.

Al met al is zo’n crop top eigenlijk gewoon bedoelt voor de zelfverzekerde vrouw (of man) waarbij je het alleen draagt voor de casual gelegenheden. En de gouden regel voor sommige vrouwen is: een bh is geen crop top.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *