Zo fake je danstalent

Het kan een hele strijd zijn op de dansvloer als je geen idee hebt wat je aanmoet met je ledematen. Om je heen zie je iedereen helemaal in zijn /haar element, maar jij voelt jezelf als een spastische octopus op het droge. We hebben goed nieuws voor je: je hebt geen dansles nodig om eruit te zien alsof je weet hoe je moet dansen. Wij hebben namelijk een aantal manieren voor je op een rijtje gezet waardoor jij de dansgod(in) van de avond lijkt. Zo fake je danstalent.

Dansen voor dummies: fake it till you make it. 

Tip 1: Doe alsof je meer doet dan je daadwerkelijk doet

Daar sta je dan, 3 uur ‘s nachts, 19 beers down, te zweten op een of andere klamme, hete dansvloer. Tussen de mensen die kronkelen op ‘Ignition’. Maar denk eens na: als iedereen zo dicht op elkaar staat, is er een kleine kans dat hun lichamen daadwerkelijk zichtbaar zijn. Het gezicht valt eigenlijk het meeste op. En hoe kijken mensen die heel goed kunnen dansen? Juist. Ze trekken een geconcentreerd gezicht. Dus terwijl jij een beetje met je stijve reet staat te wiebelen, moet je gewoon kijken alsof je rechtstreeks uit Dirty Dancing gekropen komt. Zet een frons op je hoofd en laat je mondhoeken hangen. Breng dat vuur in je ogen. Zet een gezicht op dat een beetje een kruising is tussen: ‘ik ben een héle vieze slet’ en ‘ik ben een zéér pittig wetenschappelijk vraagstuk aan het oplossen’. Dan moet het wel goed komen.

Tip 2: Verzin een eigen move en zet anderen voor lul omdat ze hem niet kennen

Deze is voor degene die écht toegewijd zijn.  Bedenk thuis voor de spiegel een aantal kekke dansjes. Maak deze tot je signature moves. Ze hoeven niet moeilijk te zijn. Knip bijvoorbeeld met je vingers terwijl je een simpele two step combineert met een incidentele slut drop. Heb je hem onder de knie? Tijd voor fase 2. Oefenen. Doe hem dag en nacht, wordt er een meester in. Ontbijt maken? Oefen je move. In de bus, aan het wachten tot je bij je halte aankomt? Drop it like it’s hot. Op de wc? Lekker knippen met die vingers.

Heb je je nieuwe move onder de knie, dan is het tijd voor fase 3 van je meesterplan. Introduceer hem voor het eerst op stap, ga helemaal los. Het is eigenlijk de bedoeling dat je zó lang doorgaat, dat er iemand aan je vraagt: ‘Wat ben jij nou weer aan het doen?’. En daar is die dan: jouw moment om te shinen. Kijk hem aan en barst in lachen uit. Doe alsof hij zojuist de achterlijkste vraag ter wereld gesteld heeft en vraag hem vervolgens: “Ken jij nou serieus de knip-step-drop niet? HAH!”. Grote kans dat iedereen zich schaamt en thuis snel jouw dans gaat googelen. Succes gegarandeerd.

Foto: Andrei Lazarev

Tip 3: Drink genoeg

Wist je dat er in drank een stofje zit waardoor je beter kan dansen? Het heet alcohol en het geeft je moves waar je U tegen zegt. Ten minste, dat is hoe het voor jou voelt. En is dat niet het enige wat telt? Dus duw die trechter in je keel en giet er een goede dosering in, release the beast. Wedden dat het jou geen zak meer interesseert hoe mensen om je heen naar je kijken. Oke, misschien de dag erna als je door Dumpert scrollt wel. Maar dat zijn toch gewoon zorgen voor later?

Tip 4: Doe alsof je doet alsof

Iedereen houdt van een goede lolbroek. Dus, dans gewoon hoe je wil, maar doe vervolgens alsof je een grapje maakt. Twerk op je best, maar draai je daarna om en geef een dikke knipoog. Dagger tegen die prachtige man aan midden op de dansvloer, maar geef hem vervolgens een speelse klap op zijn schouder. Maak vooral die pirouettes en oefen dat stukje moderne dans dat al tijden in je hoofd zit, en als de reacties tegenvallen lach je het gewoon weg. “Ha-ha, grapje hoor! Eigenlijk kan ik wel gewoon dansen!” is de vibe die je afgeeft. Mensen zullen helemaal stuk gaan om die dijenkletsers van je en de ballen uit hun broek lachen. Kom jij er weer mooi mee weg voor vanavond.

 Tip 5: Gebruik danstermen

Knoop een gesprek aan met die lekkere snack die op haar drinken aan het wachten is en imponeer haar met wat danstermen. Zeg dingen als: “Dus laatst was ik met mijn vrienden aan het bouncen op die dikke beatdrop…” en “Op zaterdagavond kijk ik het liefst So you think you can dance om mijn groove on te krijgen”. Wedden dat ze ziek onder indruk zijn van de grote kennis die jij hebt? Waarschijnlijk dúrven ze niet eens met zo’n danskampioen te dansen en nemen ze je gewoon meteen mee naar huis. Geen nood meer om jezelf te bewijzen dus. Mission accomplished. 

Foto: Darius Bashar

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *