Zo gebruik je een condoom the right way

condoom

Kijk, een condoom over je hoofd trekken en vervolgens door je neus uitblazen is natuurlijk grappig voor wanneer je weer weer eens niet hebt weten te scoren. Maar het zal je weinig bescherming bieden wanneer de kleren uitgaan en jullie daadwerkelijk seks gaan hebben. Seks en veiligheid zijn twee dingen die eigenlijk erg nauw samen moeten gaan. Zo zijn er verschillende manieren om je te beschermen tegen soa’s. Denk aan de anticonceptiepil, een spiraal, je gezicht, maar in dit artikel gaan we het over onze latex vriend hebben: de condoom.

Hoe te gebruiken?

Het lijkt voor de hand te liggen, je scheurt het pakje open en rolt ‘m om een stijve snikkel. Toch is er uit onderzoek van condoomfabrikant LELO naar voren gekomen dat de belangrijkste reden voor het niet presteren met een condoom, het feit is dat de meeste van ons niet weten hoe we een condoom goed om moeten doen. De grootste fout is dat er niet wordt gewacht tot de penis een volledige erectie heeft bereikt. Daarom hebben wij een stappenplan voor je gemaakt, zodat je voor eens en altijd weet hoe je een condoom dus wél moet gebruiken. Thank us later.

Stap 1: wacht op een volledige erectie

Je hoort wel eens: “erin telt”, maar dat wil niet zeggen dat je je condoom om een half lauwe schwanz moet rollen en meteen over moet gaan tot penetratie. Wacht eerst tot een volledige erectie voordat je de condoom omdoet, ook al betekent dit dat het voorspel verlengt moet worden. You know when the moment is there.

Stap 2: openscheuren

Belangrijk is dat je dit voorzichtig doet, je wilt de condoom niet al scheuren voordat je deze gaat gebruiken.

Stap 3:  rollen

Rollen gaat, zoals je nu wel zult weten, het beste met een volledige erectie. Voordat je ‘m omdoet rol je de condoom een beetje uit. Zorg dat hij niet binnenstebuiten zit, het opgerolde randje moet namelijk naar buiten staan. Ook is het belangrijk dat er geen lucht in het puntje van de condoom zit. Dit doe je door de condoom met je duim en wijsvinger bij het puntje vast te pakken en direct op de penis te plaatsen. Vervolgens gebruik je je andere hand om de condoom uit te rollen.

Stap 4: opgeruimd staat netjes

Heeft de condoom zijn werk gedaan en al het zaad netjes opgevangen? Gefeliciteerd, maar dat was niet alles. Jullie hebben je pretje gehad, maar zorg wel dat je alles netjes achterlaat. Houd de condoom vast bij de opening en rol het af. Leg er een knop in en mik ‘m in de prullenbak. C’est ca!

condoom

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *