Zo kom je uit de gevreesde friendzone

Friendzone-1

Het is een triest verhaal. Jij komt een leuk persoon tegen, hebben een klik, brengen veel tijd samen door, lachen jullie zelf een ongeluk én…. nou, dat was het eigenlijk wel. Jij ziet het al voor je: huisje, boompje, feestje, maar de échte romatiek blijft uit. Nou vriendelijke vriend(in), jij zit tot je nek in de ‘friendzone’ en wilt daar als de wiedeweerga uit. Lijkt me. Want hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans is dat jij ooit de broek van je crush in komt.

Man vs Vrouw

Voordat we beginnen moet je effe weten dat er één groot verschil is tussen mannen en vrouwen. Mannen gaan in de regel alleen met vrouwen om wanneer ze wat van ze willen, terwijl vrouwen mannen ook ‘gewoon’ als vriend kunnen zien. En laat dat nou precies de reden zijn dat mensen in de gevreesde ‘friendzone’ belanden.

Flirten

Als jij zelf nooit hebt laten merken wat je van hem of haar wilt, kun je moeilijk verwachten dat de ander dat weet. Maak vanaf het begin duidelijk wat je intenties zijn. Flirt erop los wanneer jullie samen zijn, bouw spanning op en raak hem of haar aan. Aanraking roept gevoelens op en wanneer deze worden beantwoord, is de kans groot dat de ‘friendzone’-muur begint af te brokkelen en er meer voor jullie inzit.

Friendzone-3
Credits: Courtney Clayton

Neem afstand

Als jij behoeftig bent, heb je een slecht positie. Jij geeft de ander wat hij/zij wil, maar krijgt niet wat je eigenlijk écht wil. Het wordt eens tijd dat jij wat cojones gaat tonen en een stapje terug gaat nemen. Wees bereid om alles achter je te laten. Het gaat er niet om dat je hem/haar negeert, maar dat je jouw tijd meer naar andere dingen verschuift. Op deze manier komt hij of zij erachter dat wat jij altijd hebt gegeven niet zo vanzelfsprekend is en gaat dit extra gewaardeerd worden.

Kijk verder

Hoewel al mijn potjes over het algemeen al snel in de glasbak belanden, schijnt er op iedere wel een dekseltje te passen. Laat weten dat je niet exclusief voor diegene bestaat en je je opties openhoudt. Dit geeft je zelfvertrouwen een boost en is goed voor je sociale contacten. Wanneer jij druk bent met leuke dingen doen met anderen, komt jouw crush er misschien wel achter dat jullie ‘vriendschap’ eigenlijk gewoon liefde is. Doet hij/zij dit niet, er zwemmen genoeg tropische vissen in de zee die niet kunnen wachten om op jouw wormpje of mossel te sabbelen.

Credits: William Stitt
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *