Zo maak je de perfecte Espresso Martini

Tegenwoordig kunnen we niet even naar onze favoriete tent gaan om een lekker drankje te doen. We zitten veel thuis en dan slaat de verveling al snel toe. Dat betekent niet dat je jezelf niet eens even goed kunt verwennen. En hoe doe je dat beter dan met een lekkere alcoholische versnapering? Niet. Dus heb je zin om jezelf en eventueel je partner of een vriend(in) blij te maken met een lekker drankje? Lees dan hier hoe je de perfecte Espresso Martini zelf maakt.

Wat is een Espresso Martini?

De legende gaat dat de Espresso Martini eind jaren ’80 in London was geboren, toen een jongedame vroeg om een drankje dat “First wake me up, and then f*ck me up”.

Een Espresso Martini is, zoals de naam al zegt, een cocktail dat gebruik maakt van espresso als één van de hoofdingrediënten. Het drankje bevat geen gin of vermouth, dus een echte Martini is het niet. De naam komt van het glas waarin het drankje wordt geserveerd; een Martiniglas. De drank die wordt gebruikt bij een Espresso Martini is wodka én natuurlijk espresso.

De ingrediënten

Om het drankje te maken zal je misschien even naar de supermarkt moeten. Het is niet heel moeilijk om te maken en je hebt er niet super veel ingrediënten voor nodig. Niet zo’n ster in het maken van cocktails? No worries. De Espresso Martini is perfect voor bartenders van een amateuristisch niveau. Dus, wat hebben we nodig?

  • 50 ml Wodka
  • 30 ml Kahlúa
  • 10 ml suikersiroop
  • 1 sterke espresso (ongeveer 30 ml)

En dan nu…

Espresso Martini
Credits: Adi Goldstein

Het recept voor de perfecte Espresso Martini

Je kent wel die chefs die alles op gevoel doen. Snufje zout hier, snufje peper daar. Maar als het aankomt op een recept voor Espresso Martini raden we je aan niet eigenwijs te zijn en je braaf aan het recept te houden. Wanneer je namelijk van één ingrediënt te veel in het drankje doet, kun je de complimentjes wel vergeten. Dus, ben je er klaar voor?

Stap 1. Neem een cocktailshaker en stop er een grote hoeveelheid ijs in.

Stap 2. Stop alle ingrediënten, nauwkeurig afgemeten, in de shaker.

Stap 3. Shake, shake, shake!

Stap 4. Schenk het drankje in een koud cocktailglas.

Stap 5. Garneer het drankje met drie koffiebonen. Zin om eigenwijs te zijn? Stop er dan 2 in. Of meer, wat jij wil.

Stap 6. Enjoy! Dit is natuurlijk de allerbelangrijkste!

Espresso Martini
Credits: Kike Salazar
Source :