Zo overleef je een moshpit

mosh pit

De vleeskolk, in de volksmond ook wel moshpit genoemd, wint aan populariteit. Vroeger zag je alleen langharige, iets te zware mannen, met of zonder bandshirt op elkaar afrennen tijdens een heavy metalconcert. Tegenwoordig kun je geen festival, braderie of kinderfeestje bezoeken zonder je over te geven aan de beukende massa.

Of en het nu een bewuste keuze is om te moshen of dat het je overkomt, je wil goed beslagen ten ijs komen. Daarom brengen wij je de techniek en etiquette van het moshen bij.

Techniek

De spanning neemt toe en het publiek wordt naar achter geduwd. Er ontstaat een gat van niets waar net nog honderd man publiek stond. Je weet dat het moment bijna daar is. Het biertje dat je nog in je hand hebt drink je in een slok leeg. Je kunt wel wat liquid courage gebruiken.

BAM! De muziek dropt en het zojuist ontstane gat in het publiek vult zich met rondspringende gasten. Jij bent er ook klaar voor, denk je. Fuck it!  Jij en je maten springen in de dampende mensencentrifuge. BOTS! Een elleboog tegen je kin. “Dit moet anders”, denk je.

Jep, het kan anders. Door de juiste technieken te hanteren, kun je met een gerust hart gaan circuleren. Zorg ervoor dat je je handen voor je houdt op borst hoogte. Hiermee bescherm je je tere gezichtje het best tegen een onverwachtse beuk. Zet jezelf niet vast in de grond maar spring op je tenen. Kijk goed uit wat er om je heen gebeurt en ga mee met het ritme van de muziek. Het wordt vanzelf duidelijk wanneer het moshen weer voorbij is. Nu alleen je maten nog terug zien te vinden.

Etiquette

Een moshpit mag er dan uitzien als een zootje losgeslagen debielen, er zijn wel degelijk gedragsregels binnen deze vleesmassa. Stick to the rules.

  • Raap mensen op die zijn gevallen
  • Schoen, telefoon of haarstukje gevonden? Houd het boven je hoofd tot de eigenaar zich meldt
  • Gooi niet met spullen
  • Niet iedereen wil liefdevol in elkaar gebeukt worden. Respecteer mensen die niet willen moshen
  • Rand niemand aan! Never!

Het betreden van moshpits doe je op eigen risico, want zelfs met bovenstaande zorgvuldige uitleg kunnen we je geen garanties geven. Als je garantie wil, moet je een wasmachine kopen. Die draait ook rondjes.

moshpit-1
Credits: Jan Strecha

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *