Zo raak jij jouw vrienden kwijt op een festival

Sta je verdomme eindelijk bij de mainstage, komt jouw squad aanzetten dat ze toch wel heel graag naar die c-artiest willen aan de andere kant van het terrein. Je bent altijd aardig geweest tegen je vrienden, maar nu is het klaar. Weglopen is raar, maar er zijn wat manieren om je vrienden te ditchen en het feestje in je eentje door te zetten.

Verschillende manieren om jouw vrienden kwijt te raken

Even een moment voor jezelf pakken tijdens het festival is echt niet erg. Maar we snappen dat jouw vrienden misschien er raar van staan te kijken als jij opeens weg bent en niks van je hebt laten horen. Hier wat tips om gewoon er even tussenuit te piepen.

Hou nooit, ik herhaal nooit, de pot bij je

Wanneer jij bij jezelf denkt: de pot bijhouden is een taak dat mij op het lijf geschreven is, think again. Aangezien het weglopen van je vrienden best wel een dingetje van je is en je besloten hebt dat halve terrein in je eentje te verkennen, lopen jouw vrienden je gewoon achterna. Want waar geld is, is drank. Gewoon niet doen.

Ben heel ongezellig

Oké, ik weet dat het moeilijk is, maar als je echt van je vrienden af wilt komen, moet je jezelf inhouden. Wees kortaf naar iedereen, sta stil, ga niet los, frons een keer, zucht overdreven hard. Laat de mensen weten met wie je bent dat je er niks aan vindt en dat je even gaat wandelen. Na zo’n belediging gemaakt te hebben heeft niemand van je vriendengroep zin om je nog te gaan zoeken, dus ga lekker je gang! Wanneer je elkaar dan toch tegenkomt op de wc’s, zeg je als man zijnde ‘sorry’ en je bent weer de beste maten. Als vrouw zijnde ligt dit iets gevoeliger, dus wees hierop voorbereid tegenover jouw vriendinnen. Ga op de grond zitten en betuig volle spijt. Zeg dat je niet lekker in je vel zat en echt dat moment voor jezelf nodig had. Jouw vrienden zullen dronken genoeg zijn om jouw op te pikken en een dikke knuffel te geven, waarna je toch weer met ze kan gaan feesten.

Ben heel gul

Voor deze actie moet je diepe zakken hebben, maar het werkt perfect. Trakteer iedereen telkens op een nieuw plastic bekertje bier. Koop er telkens twee voor ieder, want je weet wat ze zeggen: twee in het handje, is eentje atten! Dit zet je door totdat jouw vrienden helemaal lazarus zijn. Dit is het moment dat je er tussenuit kunt knijpen zonder dat je vrienden het in de gaten hebben. Dan is het moment daar: loop naar de eerste de beste bar, bestel twee bier en een watertje. Tik dat bier achterover en zet je telefoon uit. Nu is het even jouw tijd om helemaal lekker te gaan op het festival.

Wanneer jouw vrienden gaan eten, heb jij geen honger

“Nee, ik heb net al gegeten”, of “Sorry maar heb echt nog geen honger, ik eet zo wel wat”. BOEM. Jouw vrienden gaan de ultra hippe foodcourt af en jij kan verder gaan met feesten, zonder je vrienden. Gezelligheid gaat boven honger, dus nu is het tijd om nieuwe vrienden te maken. Voor even dan natuurlijk.

Ga gewoon alleen naar een festival

Fack it, boeien! Misschien wel de slechtste tip maar je kan het altijd proberen als je een man of vrouw van 80 bent, waarbij de zilveren lokken langs je schouders hangen en de potentie hebt om met je danskilss van een jonge god wereldwijd viral te gaan. Tja, het kan.

Ben eerlijk

Pfoe, het is zwaar maar eerlijkheid duurt het langste. Stap gewoon op je vrienden af en zeg ze dat je effe een rondje gaat lopen op het festival terrein (want elk rondje is anders) om een momentje voor jezelf te pakken. Goede vrienden zagen dit waarschijnlijk al aankomen en gunnen jou dat moment natuurlijk van harte. Zonnebril op, muntjes in de hand en gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *