Zo scheer je jouw schaamhaar

Schaamhaar-2

Getrimd, kaal, opskeer, landingsbaan, een vormpje of gewoon het Amazonewoud in je ondergoed. Je kunt van alles doen met je schaamhaar, maar belangrijk is dat het op de juiste manier bewerkt word. Zo voorkom je ingegroeide haartjes, nare ontstekingen, snijwondjes en zelfs soa’s. Maar hoe ga jou nou precies te werk met je genitale kapsel? Ome Mellowed legt het uit!

Hoe wil ik het hebben?

Eerst is het een goed idee om na te denken voor welke look je tussen de benen gaat. Kaal is lange tijd hip geweest, maar tegenwoordig laten steeds meer mensen een beetje haar staan. Waar je ook voor gaat, je moet je er prettig bij voelen. Want als jij je er al niet prettig bij voelt, wie doet ‘t dan?

Prepping

Wanneer je je keuze gemaakt hebt is het tijd om aan de slag te gaan. En dat begint meestal met het boeltje daar beneden een goede wasbeurt te geven. Je genitaliën zijn niet zo’n fan van zeep, dus was ze alleen met water. Bij voorkeur met warm water. Daardoor wordt de huid soepeler, gaan de poriën open en worden de haartjes zachter.

Daarnaast moet je zorgen dat je gereedschap om je schaamhaar te lijf te gaan op orde is. Trimmer? Zorg dan dat deze schoon is en er geen haartjes meer van de vorige trimbeurt opzitten. Het is wel zo hygiënisch om de trimmer alleen te gebruiken voor je edele deel, aangezien je de volgende keer geen schaamhaar in je mond wil wanneer je je baard aan het trimmen bent. Scheermes? Same deal, en zorg dat deze scherp is. Anders wordt het een puinhoop, moet je niet willen.

Lengte

Als je alleen wilt trimmen is het vrij rechttoe rechtaan. Trimstandje kiezen, huid straktrekken en trimmen maar. Is het al even geleden en lijkt het op een oerwoud daar beneden? Dan doe je er goed aan om eerst die lokken even kort te wieken voordat je met een scheermes aan de haal gaat.

Schaamhaar-1

Fresh cut

Heb je je benedenbush lekker kort gewiekt? Dan is het tijd voor het scheermes. Eerst smeer je het boeltje goed in met scheergel, scheerschuim of scheerolie. Belangrijk is dat je voor een product kiest zonder parfum, want dit verstoort de PH-waarde van je genitaliën en zorgt ervoor dat er allerlei bacteriën en schimmels kunnen broeien. Ben je goed ingesmeerd, dan kun je starten met scheren. Dit doe je door je huid strak te trekken en met de richting van je haren mee te scheren. Neem hiervoor de tijd, het is geen race.

Ballen

Ben je een vrouw, dan mag je dit kopje even overslaan. Hier gaan we het namelijk hebben over de ballen. Je kunt je balzak trimmen, maar zorg ervoor dat er dan altijd een koppelstukje tussenzit. Rechtstreeks met een trimmer op de balzak wordt een slachtpartij en gaat je hoogstwaarschijnlijk je kinderbijslag kosten. Een gladde zak lukt alleen met een scheermes. De truc is om te scheren wanneer de balzak een beetje is gaan hangen en de huid wat losser is. Meestal werkt een warme douche just fine. Trek vervolgens de huid goed strak en scheer voorzichtig met een scherp scheermes alle haartjes weg.

Verzorging

Als alles weer bijgewerkt is daaronder, ben je nog niet klaar. Eerst zorg je ervoor dat je je gereedschap weer netjes schoonmaakt, zodat je de volgende scheerbeurt weer fris kunt beginnen. Om bultjes en een geïrriteerde huid tegen te gaan is er ook wat nabewerking nodig. Gebruik hiervoor een aftershave met daarin Aloë Vera of Kamfer. Vermijdt producten met alcohol waarvan je zaakje in brand gaat staan. Niet prettig.

Voor- en nadelen scheren

Scheren van je schaamhaar is, als je het goed doet, pijnloos, snel, gemakkelijk en goedkoop. Wel is de kans op ingegroeide haartjes, rode bultjes en sneetjes groter dan wanneer je het door een professional laat doen. Je kunt er ook voor kiezen om te epileren, laseren of waxen, maar dat is duurder en neemt meer tijd in beslag. De keuze is reuze, maar wat past bij jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *