Zo kneiterslecht is alcohol dus voor je

Gezellig een drankje doen is prima. Toch? Fucking fout. Dat concludeert een nieuw groot internationaal onderzoek waar meer dan 100 universiteiten betrokken zijn. Onderzoekers vergeleken de gezondheidsgegevens van 600.000 drinkers uit negentien landen. De gezondheidsrisico’s van alcohol zijn vergelijkbaar met die van roken. Bij Mellowed houden we van een bakkie, maar steken onze kop niet in het zand. Met pijn in m’n hart (hoe zou dat toch komen?) moet ik mededelen dat alcohol dus echt tering slecht voor je is.

Vijf glazen per week

Tot nu toe was onduidelijk of een drankje voor de gezelligheid nou wel of niet goed was voor hart- en bloedvaten. In Nederland geldt de richtlijn: drink geen alcohol, of in elk geval niet meer dan één glas per dag. Maar uit het onderzoek blijkt dat dat ene glaasje per dag al te veel is. De veilige ondergrens is 5(!) glazen per week. Elk glas meer zou de levensverwachting van 40-jarige met 30 minuten verkorten.

Gelukkig ben ik nog geen 40.

Ongezond AF

Voedingshoogleraar Jaap Seidell zegt in de Volkskrant het volgende: “Deze bevindingen onderstrepen wat wij al zeiden. Drinken is heus gezellig, maar voor je gezondheid moet je het niet doen”. Dat drinken gezellig is wisten wij ook wel. Dat het écht zo slecht voor je is, is wel even een bummer. Ah goed, heb je dit weekend iets om over na te denken;)

Cheers!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *