Zo verberg je een kater op je werk

kater

Afgelopen weekend naar door het dorstige weer teveel gedronken en voel je jezelf vandaag als een héle vieze vaatdoek? Ik wel, maar met deze tips gaan je collega’s er (bijna) niks van merken. Kut, waarschijnlijk lezen ze ook mee. Gelukkig kijken ze zelf ook maar wazig uit hun half dichtgeknepen oogjes. In het weekend kun je lekker uitbrakken, op maandag kan de confrontatie met collega’s je nog meer hoofdpijn bezorgen dan je al had. Dus bij deze: zo deal je met een kater op je werk!

1. Water

Het feit dat je jezelf zo beroerd voelt, komt simpelweg door dehydratie. Alcohol fuckt met de cytokinen in je lijf. Deze neurotransmitters veroorzaken griepachtige symptomen en bezorgen je een hoofd als een rotsblok. Wanneer je op je werk aankomt zoek je dus de grootste fles op en vul je tot de nok met water. Door veel te drinken vul je het vochtgebrek weer aan waardoor de griepsymptomen binnen no-time verdwijnen.

2. Sporten?

Voel jij jezelf een stuk fitter na een flinke sportsessie met een kegel? Dan moet je het vooral doen. Zorg er wel voor dat je de intensiteit laag houdt, maar nét genoeg doet om die kwaaie dampen eruit te zweten.

3. Fresh start

Douche zoals je nog nooit gedoucht hebt. Schrob je hele gebit en werk de hele hygiënische checklist af. Het helpt je niet meteen van je kater af, maar houd je kater wel enigszins verborgen. Laat je niet verleiden om je ochtendroutine over te slaan, alleen omdat je jezelf brak voelt en dat extra half uurtje liever blijft liggen.

4. Bodem leggen

Als het aankomt om katers is de mensheid in twee delen op te splitsen: aan de ene kant zijn er de personen die smachten naar een uitgebreid en vooral moddervet ontbijt, aan de andere kant heb je de mensen die al over hun nek gaan als ze aan eten denken. Stichting Trimbos Instituut legt jouw trek tijdens een kater als volgt uit: “alcohol kan zuurproductie van je maag prikkelen en blijkbaar krijg je daardoor zin in een vette hap.” Bij welk kamp je ook hoort, zorg in het geval van een kater dat je iets eet wat je binnen kunt houden. Of het nu een uitsmijter deluxe is of een simpel appeltje. Eten zorgt voor de afbraak van alcohol, dus is altijd goed.

kater-op-je-werk-2
Credits: Julian Jagtenberg

5. Vermijd contact

Dit is de allerbeste tip als je er niet te koop mee wilt lopen dat je afgelopen weekend naar de gedver bent gegaan en je niet bepaald de beste versie van jezelf bent. Verzet waar kan je afspraken en spendeer de dag aan het doen van werkzaamheden die een minder fris hoofd kunnen verdragen, zoals het bijwerken van je inbox.

6. Geen smoesjes

Wanneer je baas binnenkomt en vraagt of je jezelf wel oké voelt, hang dan geen slap excuus op. Niemand houdt van jokkebrokken, dus voorkom een akward gesprek als er foto’s opduiken waarop het overduidelijk is dat jij het iets te gezellig hebt gehad. De meeste werkgevers zullen het echt wel begrijpen en hebben het hoogstwaarschijnlijk zelf ook een keer meegemaakt. Heb je een kwal van een baas en gaat dit waarschijnlijk niet lukken? Zeg dan inderdaad dat je jezelf niet zo lekker voelt. Is namelijk ook niks aan gelogen. Werk ze!

kater-op-je-werk-1
Credits: Miguelangel Miquelena
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *