Zo voorkom je een dinsdag dip!

Het festivalseizoen is volle gang, dealers draaien overuren. Maar hard werken is het laatste wat we doen op de dinsdag na een zaterdagje volle gas. Tijdelijke depressies en zelfmedelijden hebben de overhand en je weet even niet meer waarom je ook alweer doet wat je doet. Lieverds, dit is de dinsdag dip.

Veel partydrugs, maar met name MDMA (en dus ook XTC) maken extra serotonine aan in die mooie smoel van je, waardoor je extra lekker gaat op.. mja, vrijwel alles. Serotonine is het stofje dat jou gelukkig laat voelen. Dus als dit door de aanjagers in overvloed aanwezig is, moet je niet gek staan te kijken als je tijdens een realisatiemomentje erachter komt dat je al minstens twintig minuten die ene gozer, die je sinds groep 8 niet meer gezien hebt, aan het knuffelen bent, terwijl je ‘m onvoorwaardelijke broederliefde verklaard. Dat overkomt iedereen wel eens.

Maar twee dagen later is het niets meer van dit. Huilend met je een kleedje op de bank zit je naar Gossip Girl te kijken, als Chuck weer eens ruzie heeft met Blair. Ja, gasten, ook jullie weten waar ik het over heb. Terrible tuesday is aan. En jij bent het slachtoffer!

Maar de vraag is of je dit brakke, idiote gevoel ook kan voorkomen. Tuurlijk, als je geen drugs in bek stopt, dan is de kans groot dat je dinsdag helemaal prima is. Maar je kan de come-down enigszins beperken door de volgende dingen.

Batsen

Wat maakt je nou gelukkiger dan een heerlijke pot van naaienstein? Neuk je serotoninewaardes naar het oude niveau en je komt de dag prima door.

Slapen

Slapen is therapie voor de hersenen. In de nacht verwerken ze alles wat je overdag hebt meegemaakt, ook al was dat een hele zondag ondersteboven op de bank bij de vierde keer dat je Modern Family kijkt. Je hersenen hebben het duidelijk moeilijk, dus slaap zo veel mogelijk. Maar vergeet niet dat je niet gelukkig wordt van de hele dag in bed liggen. Ga ook juist naar buiten, zoek de zon en frisse lucht op, zodat je zo snel mogelijk weer de oude wordt.

Vitaminen en antioxidanten

Gezond eten en drinken is key. Vooral vitamine C en antioxidanten gaan ervoor zorgen dat jij er zo snel mogelijk bovenop bent. Het is voor je lichaam zaak om zo snel mogelijk weer alles normaal werkend te hebben, dus begin de dag ná je avontuurtjes alvast met liters sinaasappelsap, groene thee, kilo’s blauwe bessen, broccoli én pure chocolade!

De suiker hierin zal ook het werkende effect van de drogeros sneller doen verdwijnen.

Prepare & Repair

Bij de smartshop verkopen ze ‘Prepare & Repair’. Vitaminebommetjes zijn het, maar het is nooit echt bewezen of deze dingen écht werken. De kans is groot dat het per persoon verschilt en dat er ook een groot gedeelte placebo is, maar fuck dat!

Wat wel zeker is is dat er L-trypofaan in zit en dat is exact het hormoonstofje melatonine aanmaakt, wat ook afkomstig is uit serotonine. Het zorgt ervoor dat je pijn beter aankan en dat je beter kan tukken.

Bananen

Bananen. Altijd goed.

Water

Ik zie je later, ik drink water! Je lichaam reinigen met het goedkoopste drankje dat er is. Dat moet jou als Nederlander toch goed in oren klinken? Overigens, we hoorde jou zaterdagavond ook niet klagen, toen je voor de vijfde keer dat uur je flesje ging vullen op de damestoilet!

Aanvullen

Als je op een gruwelijk toffe vakantie bent geweest kan je ook last hebben van een terrible tuesday. Denk er maar eens over na, je voelt je ellendig en en normale leven vind je maar niks. Totdat je weer gewend bent. Dit komt door precies hetzelfde, je hebt in een weekend of week al je serotonine eruit gegooid, omdat het zó dol was, dat je hersenen even te lui zijn om nieuwe aan te maken. Op=op!

Dit kun je dus ook in je voordeel inzetten. Plan op de dinsdag na je wilde weekendje gewoon weer iets tofs! Neem vrij, skip school en ga iets doen waar je gelukkig van wordt!

Of koop een nieuwe auto ofzo. Jezus, laat me gewoon even met rust. Het is dinsdag ja!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *