Zo zorg je ervoor dat je BBQ een succes wordt

Barbecueën doen we doorgaans meestal in de zomer, maar de herfst en winter lenen zich ook perfect voor een heerlijk avondje BBQ-en. Met je eigen gezin, misschien, maar het is ook leuk om er wat mensen voor uit te nodigen en er een gezellig samenzijn van te maken. Natuurlijk zijn het de mensen die hierbij de gezelligheid verzorgen, maar een beetje goed vlees  kan de sfeer absoluut verhogen. Hoe zorg je ervoor dat jouw BBQ een succes wordt?

Begin op tijd met voorbereiden

Een goede BBQ kan niet zonder goed BBQ vlees. Heb je plannen om een  gezellige avond te organiseren, dan kun je het best zodra de datum  geprikt is je BBQ vlees bestellen. Daar kun je voor terecht in sommige  supermarkten, al hanteren de meeste filialen een ‘kom maar langs en kijk  maar wat er die dag ligt’-beleid. Bij een slager kun je meestal wel goed  terecht als je vlees wilt bestellen voor een specifieke datum, maar helaas is de tijd dat er op iedere hoek wel een slager te vinden was voorbij. 

Wat een goed alternatief is, is de online slager. Dat is eigenlijk de winkel van de hoek die je gewend bent, maar dan op internet. Met echte vakmensen, die je vanaf afstand prima kunnen adviseren. En met volop  vlees, uiteraard, dat ze diepgevroren en veilig naar je vervoeren. Juist hier is bestellen een fluitje van een cent, en kun je op je gemakje het uitgebreide assortiment bekijken zonder dat je je hoeft te haasten omdat de rij achter je steeds langer wordt. Al ben je een uur bezig om alle soorten vlees met elkaar te vergelijken en te bepalen wat jij dit keer op je BBQ wilt leggen, niemand die er last van heeft!

Credits: Marek Mucha

Kies ook eens wat anders

Ga je BBQ vlees bestellen, dan is het ook leuk om eens te proberen wat ander vlees te kopen dan je normaal doet. De meeste mensen hebben zo hun gewoontes ontwikkeld, en kopen er zonder echt bij na te denken eigenlijk iedere keer hetzelfde wanneer er een BBQ op de planning staat.

Een online slager heeft doorgaans een fors groter assortiment vlees dan een normale slager en zeker dan de supermarkt. Dat geeft jou de kans om eens wat nieuws te proberen; er is volop keuze. Bij al het verkochte vlees staat goed aangegeven of het geschikt is voor de BBQ, en vaak wordt zelfs al direct aangegeven hoe je het precies moet bereiden. Zo wordt de stap om eens een stuk vlees dat je nog niet eerder probeerde te bestellen een stuk kleiner.

Credits: Jez Timms