Zonnebril kopen? Zo kies je er een die bij je gezicht past

Zonnebril kopen

Tot begin vorige eeuw droegen mannen en vrouwen hoeden om zich tegen al te fel zonlicht te beschermen. In de loop der tijd is die hoed verdwenen en heeft de zonnebril deze rol overgenomen. Maar de zonnebril is die functie ontstegen; het is een autonoom modeaccessoire geworden, waarbij de zon niet meer nodig is als excuus om een zonnebril te dragen.

Hoewel de zonnebril dus eigenlijk een praktisch onderzeel van je garderobe is, is het ook een uiting van je persoonlijke stijl en in sommige gevallen zelfs een statement. Een van onze favoriete acteurs zei het al: “With my sunglasses on, I’m Jack Nicholson. Without them, I’m fat and sixty.”

De perfecte zonnebril kopen die bij jou past

Bij een zonnebril kopen is het belangrijk dat je voor een exemplaar gaat die bij je gezicht past. Daar bestaan regels voor, die komen neer op het in balans brengen van de vorm van je gezicht. Een smal gezicht heeft een breed model zonnebril nodig, een ronde snoet een hoekig model om de ronde vormen te breken. Bij een langwerpig gezicht passen grote monturen, zoals een pilotenbril, een hartvormig gezicht vraagt ook om een rond of ovaal montuur van de zonnebril.

Denk er wel aan:  de meeste gezichten zijn niet symmetrisch; brillen zijn dat wel. Vraag de opticien om de bril aan te passen, zodat hij precies goed op je gezicht past.

Zonnebrillen voor mannen

Zonnebrillen voor vrouwen