Na zoveel alcoholische drankjes krijgt de gemiddelde man geen erectie meer

Erectie

De nachtmerrie van elke man: je staat knetterhard te flaneren in de kroeg, drinkt een krat bier en weet zelfs nog te scoren. Je besluit je verse verovering mee naar huis te nemen voor een wilde nacht. Totdat de kleren uitgaan, want wat hij/zij ook probeert, jouw jongeheer weigert om mee te werken.

Vervelend zaakje allemaal, maar tot hoeveel glazen kun je gaan?

Alcohol-indused erectile dysfunction

Uiteraard is er ook een naam voor een slappe door de alcohol: Alcohol-indused erectile dysfunction. Een vaste partner zal dit waarschijnlijk wel eens door de vingers kunnen zien, helemaal als jullie samen helemaal tot het gaatje zijn gegaan. Bij een onenightstand is het een ander verhaal en kan het niet krijgen van een erectie best gênant zijn.

Limiet

Kijk, nu willen we niet zeggen dat ieder lichaam hetzelfde reageert op alcohol. Er is dus geen precies aantal glazen te noemen waarbij elke man geen erectie meer krijgt. Sommige mannen hebben het geluk dat ze ‘m op commando omhoog krijgen, hoe diep ze ook in het glaasje hebben gekeken. Andere dronken mannen worden minder snel stijf dan nuchtere en anderen piemels vertonen helemaal geen teken van leven meer.

Nu is het niet zo erg als dit een enkele keer voorkomt, maar als het een gewoonte wordt moet je toch even bij jezelf te raden gaan. Medisch expert van Push Doctor Dr. Dan Robertson adviseert dan ook om maximaal veertien glazen per week te drinken. Dit is de weeklimiet waarbij de alcohol geen invloed heeft op een erectie.

Gevolgen

Probeer nu niet de wijsneus uit de hangen en je weeklimiet op één avond te drinken, want dit kan namelijk vergaande gevolgen hebben. Denk aan langdurige erectiestoornissen, een gebrek aan libido en vroegtijdig klaarkomen.

Weet je van jezelf dat het een avond niet meer gaat lukken, verplaats het potje seks naar de ochtend. Je kunt je dag namelijk niet beter beginnen!