Dit is het zwaarste bier ter wereld (67,5%)

zwaarste bier-1

Je hebt bier en je hebt Snake Venom, officieel gekozen tot zwaarste bier ter wereld met een bizar alcohol percentage van maar liefst 67,5 % (!). Dit loeizwaar meesterwerk word geproduceerd in Schotland door een bedrijf genaamd Brewmeister. Het is wel schuiven met je mars, want als je er eentje wilt bestellen tik je 80 ekkies per fles af.

Snake Venom Beer

Het bier wordt gebrouwen met biergist en champagne, maar bevat ook gerookte mout. Het brouwsel wordt ingevroren om er de waterkristallen aan te onttrekken en zo de dichtheid van het brouwsel te vergoten. Snake Venom is donker en intens zwart van kleur wat je mooi terugziet wanneer je er eentje teveel van op hebt en een net barfje op de stoep legt. Toch is dit kaliber bier relatief goed in evenwicht met smaken van citroen, appel en kers en de alcohol overheerst nooit de smaak. Wel wordt geadviseerd om maar 35 ml per sessie te drinken, anders kan je wel eens aan een maagpompje eindigen. Ach, zal waarschijnlijk niet de eerste keer zijn.

Brewmeister volgt het fermentatie proces nauwgezet om ervoor te zorgen dat het alcoholgehalte een dergelijk cijfer haalt. Leuk om een keer op een vrijmibo te drinken met collega’s.

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *