Zwarte Cross maakt eerste 43 namen bekend voor 2020

De Zwarte Cross heeft de allereerste namen voor de 2020-editie bevestigd. Zwarte Cross zal dit jaar plaatsvinden op 16 tot en met 19 juli en zal het laatste jaar zijn dat Tante Rikie als festivaldirectrice zal fungeren. Ze is onlangs 70 jaar geworden en na 23 prachtige jaren aan het roer is ze tot de conclusie gekomen dat ze niet meer vier dagen langs, van ‘s ochtends tot ‘s nachts op festivalterrein aan het werk te zijn. Uiteraard heeft ze nog wel een mening over de eerste namen die bekend zijn gemaakt:

Ik ben enorm trots op deze flinke hoeveelheid eerste programmanamen. Een goede Zwarte Cross programmering draait niet alleen om de kwaliteit en kwantiteit, maar vooral om de ‘apartigheid’. Dat is een heel normaal Nedersaksisch woord voor alles wat lekker maf, gek, vrolijk en onverwacht is. Alle verschillende muziekgenres, alle verschillende afkomsten van de artiesten, de combinatie van muziek, theater en spektakel en de afwisseling tussen grote en minder grote namen: dat is Zwarte Cross! Wat mij betreft is de kop er voor deze editie nu fatsoenlijk af.”

Thema Zwarte Cross 2020: ‘Jullie kunnen het’

Volgens Tante Rikie heeft goed volk geen leider nodig. Dit thema geeft aan dat ze vertrouwen heeft in de organisatie én bezoekers om er een geweldig feest van te maken. Maar het reikt verder dan dat. Iedereen kan al zijn of haar dromen waarmaken: op de Zwarte Cross, maar ook vooral daarbuiten.

Volledig uitverkocht

Op 23 november 2019 startte de wereldwijde kaartverkoop en binnen een half uur waren alle kaarten verkocht. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is vanaf nu via Ticketswap. Dit jaar zijn zowel camping als rennerskwartier vanaf 18 jaar. De beweegredenen om geen minderjarigen meer toe te laten op de campings hebben betrekking tot het vervullen van de zorgplicht en de daarbij behorende aansprakelijkheden. De Zwarte Cross is en blijft verder natuurlijk een feest voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, geur, kleur en seksuele voorkeur.

Eerste namen