Dit zijn de dikste festivals tijdens het Paasweekend

Paasweekend-1

Voor sommigen draait het Paasweekend om tijd doorbrengen met de familie, aan tafel zitten om oersaaie gesprekken van je ouders aan te horen, ruzie maken met je broertje of zusje en eieren zoeken in de tuin. Don’t get me wrong, dit kan zeker gezellig zijn. Maar hier op de redactie brengen we het Paasweekend liever feestend door, omdat dit officieel het startschot is van het festivalseizoen.

En wij zouden Mellowed niet zijn als we de dikste festivals niet voor je op een rijtje zetten!

Paaspop

Uiteraard een open deur, maar Paaspop in het Brabantse Schijndel wordt door vele gezien als dé moeder der Paasfestivals. Paaspop zag in 1974 het levenslicht en het festival mag zich daarom een ‘OG’ onder de festivals noemen noemen. Op een weekend Paaspop hoef jij je nooit te vervelen, want het biedt een podium voor meer dan 200 acts uit binnen- én buitenland op tien verschillende stages.

DGTL

Tijdens Pasen zullen op 7, 8 en 9 april DGTL-fans uit Nederland, Europa en daarbuiten neerstrijken op het industriële terrein van de NDSM-werf voor weer een nieuwe editie van DGTL festival. Tijdens deze tiende editie kunnen bezoekers genieten van acht podia, waaronder de kenmerkende NDSM Kraan, boordevol met ’s werelds beste elektronische muzikale talenten.

Audio Obscura Easter Weekender

De visionaire evenementenorganisatie Audio Obscura heeft haar allereerste Easter Weekender aangekondigd in Amsterdam. Fans uit heel Europa worden uitgenodigd in The Loft in de A’DAM Toren om vier dagen te genieten van house en techno. Deze venue is één van de locaties waar Audio Obscura naam heeft gemaakt als innovatieve spaceseekers. Daarnaast is The Loft, met een adembenemend uitzicht over Amsterdam vanaf de zestiende verdieping, een van de meest geliefde locaties van de stad.

De Easter Weekender is voor Audio Obscura de volgende stap in het veelbelovende kalenderjaar 2023. Eerder werd al hun allereerste evenement buiten de stadsgrenzen van Amsterdam aangekondigd.

Awakenings Easter

We weten allemaal dat Pasen en Awakenings hand in hand gaan, omdat de naam ‘Awakenings’ te maken heeft met het Paasfeest. Tijdens Pasen wordt namelijk de wederopstanding oftewel de awakening van Jezus Christus gevierd. 

Het technofestijn vindt al sinds 1997 plaats: eerst alleen in de Gashouder, maar inmiddels vindt het Awakenings Spring Festival plaats in Spaarnwoude en Awakenings Summer Festival in Hilvarenbeek.

Het festival is het zelfverklaarde grootste outdoor techno festival ter wereld en naar zulke dergelijke statements wordt ook geleefd. Meer dan 20 techno DJ’s spelen tijdens het Paaswekend op Awakenings Festival in de Gashouder. Dit Paasweekend wordt héél hard beuken!