Hoeveel water moet je eigenlijk drinken bij warm weer?

Water drinken-1

“Ooh, wat is het heet hé, Sonja”. “Zeg dat wel, Patries. Ik zweet op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.” (De gemiddelde Nederlander tijdens warme dagen) Jep, het is touwtyfus heet deze week in Nederland. En als Nederlander hoor je daar ook over te klagen. Maar als je klaar bent met klagen, kun je er jezelf beter tegen wapenen. Hoe? Door water te drinken. Maar hoeveel dan precies? Dat zochten onze matties van MANIFY uit!

Water drinken bij warm weer

Het klinkt vrij logisch. Als het warm weer is, verlies je meer vocht en tik je ook meer water achterover. Toch lijken veel mensen moeite te hebben met de dagelijkse hoeveelheden en dan vooral met het aantal liter dat ze tot zich moeten nemen. In dit artikel geven we je het antwoord, want we willen dat héél Nederland zich goed voelt. Ook als de mussen van het dak vallen.

Hoeveel water drinken?

Bij het warme weer van afgelopen week, zweet je meer dan normaal. Water drinken hoort dan dus ook hoog op het lijstje te staan met prioriteiten. Bij ‘normale’ temperaturen hoort een volwassene al 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. Maar we kunnen wel stellen dat het warme weer van afgelopen week niet echt normaal is, dus kijken we even naar een andere situatie.

Met dit warme weer moet een volwassene minimaal 2 liter vocht tot zich nemen. Het liefst nog meer. Je kunt dit voor elkaar boksen door elk uur een glas water te drinken en een flesje water mee te nemen als je deur uitgaat. Dat betekent dat je drinkt voordat je dorst krijgt. Iets wat precies de bedoeling is.

“Mag ik ook bieries of cocktails drinken om aan mijn vocht te komen?”. Doe wat je niet laten kan, maar je weet ook dat dit niet de beste keuze is. Door alcohol te drinken verliest je lichaam sneller vocht en dranken met suiker neemt je lichaam minder snel op.

Succes in deze barre tijden met temperaturen boven de 30 graden. En je weet het hé: Méér dan 2 liter water.

Water drinken-3
Credits: Thomas Chauke | Pexels
Source :