Koningsdag 2023: dit zijn de tofste festivals om te bezoeken

Koningsdag 2023-1

Koningsdag is zo’n dag waarop het oké is om vóór klokslag 12 uur al redelijk in de olie te zitten. Daarom is het handig om op voorhand te weten hoe en vooral waar je de verjaardag van Prins Pils gaat vieren. Op een festival natuurlijk! En om jou een beetje op weg te helpen hebben wij een lijstje gemaakt met de tofste festivals die op Koningsdag 2023 plaats gaan vinden!

Festivals Koningsdag 2023

Loveland van Oranje

Koningsdag is één van de grootste feesten op de Nederlandse kalender, dus het is meer dan passend van het team achter Loveland om het briljante Loveland Van Oranje festival te organiseren en zich aan de traditie te houden.

Een fantasierijke wereld met kermisattracties en suikerspinnen, gigantische springtouwen en speciale outfits, en kristalheldere sound systems die het terrein in Amsterdam omver blazen met de muziek van de grootse mainstage. Dit alles in combinatie met een hele fijne line-up is dit een heel fijn feestje om op Prins Pils te proosten.

Free Your Mind Kingsday

Free Your Mind viert dit jaar haar 20-jarig jubileum met een aantal geweldige festivals, waaronder eentje tijdens Koningsdag op Breda Airport. Artiesten waaronder Reinier Zonneveld, Kiki Solvej, Nico Mereno B2B Dyen, Speedy J zullen het podium betreden om de verjaardag van de Koning samen met 25.000 bezoekers te vieren.

Oranjekade Festival

Koningsdag 2023 is voor Oranjekade een hele speciale dag. Want naast de verjaardag van onze Willy, vieren zij ook de vijfde editie van Oranjekade Festival. Dit Bossche festival is dat fijne Koninsdagfeest dat het nét even anders doet. Met drie stages, van techno tot hip hop en een goede dosis gitaarmuziek.

Oranjebitter

Oranjebitter is het meest uit de hand gelopen huisfeestje van Rotterdam en dit jaar is alweer de 13de editie. De locatie is dit jaar wel anders dan andere jaren, ze zijn namelijk verhuisd naar het Roel Langerakpark.

Op Oranjebitter gaat het maar om 1 ding en dat is FEEST, maar wel een kwaliteitsfeest. Met veel classics, house, en 90s, indie, disco en hip-hop. Ook de spectaculaire food line-up is voor veel mensen bijna alleen al een bezoekje waard.

Kingsland Festival

Kingsland Festival is niet alleen het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag, maar ook het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. In 2013 vond de allereerste editie plaats in Amsterdam, maar dit jaar kun je in Amsterdam, Rotterdam én Groningen terecht voor dit fijne feestje.

Bezoekers kunnen op Kingsland Festival terecht voor verschillende muziekstijlen, variërend per stad. Van EDM, eclectic, hardstyle, deephouse tot techno, verzorgd door de grootste artiesten van het moment op verschillende podia.

Oranjebloesem

Oranjebloesem vindt ook in 2023 weer plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens Oranjebloesem geniet je van alternatieve dance muziek met een Nederlands tintje.

Nederlandse DJ’s worden aangevuld door acts vanuit het buitenland die samen alle stages zullen overnemen. Dat beloofd een gouden feest met historische lading!