De kosten van après-skiën in 25 populaire Europese skigebieden

Après-Skiën-2

Hoewel we in Nederland niet echt van kou houden, op wintersport is het een ander verhaal. Elk jaar reizen we massaal af naar skigebieden om te genieten van zon, sneeuw en ons te misdragen tijdens de après-ski. Er gaat namelijk niets boven een heerlijk après-ski feestje waar de drank rijkelijk vloeit.

Toch kan een wintersport, met de aanschaf van een skipas, overnachtingen en de nodige uren in de après-ski bar, flink in de papieren lopen. Maar ach, het is vakantie en je kijkt thuis wel wat de schade is geweest. Maar hoeveel kost dat après-skiën nou precies? HomeToGo, een internationale vergelijkingswebsite voor vakantiewoningen, onderzocht wat de kosten zijn voor een dag én nacht après-skiën in 25 populaire Europese skigebieden.

Voordelig après-skiën doe je dicht bij huis

Om uitbundig te après-skiën, zonder dat je er een orgaan moet voor verkopen, hoef je gelukkig niet ver te reizen. In het in Hessen gelegen Willingen liggen de totale kosten voor een dag en nacht après-ski namelijk op €66,55 per persoon. Hier kost een skipas €31,- per dag en een overnachting €32,50 per persoon. In combinatie met een flesje bier (33 cl) voor €3,30 is Willingen een uitstekend en betaalbaar après-skigebied dicht bij huis.

Nóg dichterbij en nummer twee op de lijst is het altijd populaire Winterberg, waar een dag en nacht après-skiën €79,- per persoon kost. Met name de kosten voor een biertje zijn aangenaam, namelijk €3,- per versnapering. Daarmee heeft Winterberg de laagste bierprijs van de gehele lijst. Het Italiaanse Livigno complementeert de top drie van goedkoopste après-skigebieden met een totaalprijs van €105,- per persoon per dag en nacht.

Zwitserse Zermatt is het duurst

Voor een dag en nacht après-skiën ben je het meest kwijt in het altijd dure Zwitserland, Zermatt om precies te zijn. Hier liggen namelijk de kosten voor een skipas op €72,18 per persoon per dag en verblijf op €112,- per persoon per nacht. In combinatie met een flesje bier voor €5,50 komen de totale kosten uit op €189,68 per persoon. Dat is bijna drie keer zoveel als in het goedkoopste après-skioord Willingen.

Het Oostenrijkse Gerlos, dat elk jaar weer oranje gekleurd is, volgt op plaats twee van duurste après-skigebieden. Met name door de hoge verblijfskosten van €100,75 per persoon is een dag en nacht après-ski met €159,75 relatief prijzig. De top drie wordt voltooid door Davos in Zwitserland, waar een dag en nacht feesten €146,84 per persoon kost. Hier moet het meest worden betaald voor een biertje, namelijk maar liefst €6,40.

Après-Ski Index 2020

Overzicht van de voordeligste duurste après-skigebieden van Europa, gerangschikt op de totale kosten per persoon per dag/nacht.

Aprés-skiën-1

Source :