Kunnen Drive-In festivals de festivalzomer redden?

Drive-in festivals

Het festivalseizoen zoals we kennen moet even de koelkast in, maar zouden we dan toch op een alternatieve manier een festival kunnen bezoeken? Het zou kunnen, maar dan wel op een alternatieve manier. Hoe? Drive-in Festivals!

Drive-in festivals

Het alternatief moet je zien als een soort ‘drive-in bioscoop’ zoals we die kennen uit Amerika, maar dan voor festivals. Je koopt vooraf een ticket voor desbetreffend festival en rijdt er vervolgens naar toe. Bij de ingang wordt jouw kaartje gescand en mag je jouw auto opstellen op de aangewezen plek. Wanneer alle wagens op de juiste plek zijn opgesteld, kan het festival losbarsten. Maar wij weten ook dat een festival niet compleet is zonder hapjes en drankjes, dus zullen lokale horecaondernemers de mogelijkheid bieden om eten en drinken te bestellen. In het Duitse Sch├╝ttenburg, vlak bij Enschede, hebben ze het afgelopen weekend uitgeprobeerd en dat zag er ongeveer zo uit.

Ook in Nederland lopen er momenteel gesprekken voor drive-in festivals met meerdere locaties, waaronder recreatiepark Aquabest in Best, waar eerder festivals als Supersized Kingsday, Lakedance en Winter Park Festival zijn gehouden. “Het wegvallen van de festivals deze zomer is een enorm zware klap voor de hele eventsector. Een zomer zonder enige muziekbeleving is voor ons, net als voor iedere muziekliefhebber en festivalganger, simpelweg ondenkbaar”, laat Jochem van Pelt, een van de organisatoren, weten in een persbericht. Hij werkt samen met de Belgische initiatiefnemers van Beat Park om het concept naar Nederland te halen.

Drive-in festivals-2
Credits: Juliano Ferreira