De beste liedjes die de ‘corona-vibe’ perfect omschrijven

Beste liedjes-2

We leven nu al meer dan een jaar in een wereldwijde pandemie en we vervelen ons te pletter. Maar er is einde aan het licht van de tunnel! Met onze ‘niet meer zo schaarse’ tijd doen we een hoop dingen. Eén van die dingen is het luisteren naar muziek. Even lekker die gouwe ouwe terugluisteren of de hits van het moment bijhouden. Wist je dat je ook hele andere dingen met muziek kunt doen? Bijvoorbeeld een lijstje maken van de beste liedjes die de ‘corona-vibe’ omschrijven. Misschien leuk om later aan je kleinkinderen te laten zien? Dan hebben ze misschien een idee van hoe wij ons hebben gevoeld.

Can’t touch this – MC Hammer

You can’t touch this. Yeah, that’s how we livin’, and ya know. You can’t touch this.” – MC Hammer

Eén van de beste liedjes voor het omschrijven van de Corona-vibe is Can’t Touch This. Misschien dat we het niet helemaal bedoelen zoals MC Hammer het in eerste instantie had bedacht. Maar het omschrijft toch wel perfect onze manier van leven op dit moment. We raken absoluut geen ‘niet-huisgenoten’ aan en het liefst houden we ook onze handen af van die trapleuning en liftknoppen. Zolang onze spirit is ‘you can’t touch this’, komt onze vrijheid steeds dichter bij. En het is natuurlijk ook een heerlijk nummer.

Fly me to the moon – Frank Sinatra

Let me see what life is like on Jupiter and Mars. In other words, hold my hand. In other words, darling, kiss me.” – Frank Sinatra

Tja, daar mag het nog wel. Een enkeltje naar de maan klinkt zo verkeerd nog niet. Geen Corona en dus gewoon weer handen schudden en lekker elkaar op de bek nemen. Al gaat dat zoenen niet zo makkelijk met zo’n grote vissenkom om je hoofd. Toch maar even doorzetten hier op aarde dus.

Highway to hell – AC/DC

On the highway to hell. Highway to hell. I’m on the highway to hell.” – AC/DC

Laten we eerlijk zijn, deze is wel voor de dramaqueens onder ons. Toch behoort het wel tot één van de beste liedjes. Al vinden sommigen van ons dat we op het moment in een ‘hel’ leven, als je goed relativeert valt het allemaal wel mee. Toch is het soms even lekker om mee te zingen met deze hit en even weg te vallen in een gezonde portie zelfmedelijden. Daar hebben we nu toch genoeg tijd voor. Blijf er niet in hangen, uiteindelijk staan die festivals en vette feesten weer op de planning. Hold on!

I touch myself – Divinyls

I don’t want anybody else. When I think about you, I touch myself.” – Divinyls

Wacht, whut? Ja je weet goed waar we het over hebben. Nu de one-night-stands even niet meer op het programma staan zul je jezelf even moeten vermaken. En daar is absoluut niks mis mee. Denk even aan die ene geile persoon waar je na de lockdown graag mee af zou willen spreken. Dan moet het allemaal vast wel lukken.

Hello – Adele

Hello from the other side…” – Adele

Tja, zo zul je je vast vaak voelen. Die anderhalve meter afstand of op bezoek bij je oma. Dat je oma dan op de bank zit en jij tien meter verderop buiten op de tuinstoel. Lekker schreeuwen door de tuindeuren. Maar goed, het moet. Safety first.

All by myself – Céline Dion

All by myself. Don’t wanna be, all by myself.” – Céline Dion

Voor al de singles en quarantaine people onder ons; we got you. Het is ook niet leuk om constant alleen te zijn. Je verlangt naar de feestjes en naar je vrienden. Lekker socializen en jezelf helemaal lam zuipen op festivals. Het zit er nu gewoonweg even niet in. Wil je wel graag even de longen uit je lijf zingen? Dan is dit wel een van de beste liedjes om lekker mee te schreeuwen.

Don’t stand to close to me – The Police

Don’t stand, don’t stand, don’t stand to close to me.” – The Police

Ken je dat vervelende gevoel. Dat je in de supermarkt staat en die ene persoon naast je heeft absolute schijt aan de anderhalve meter afstand. De ongemakkelijkheid. Je wil geen corona, dus het liefst heb je dat diegene gewoon even anderhalve meter van je vandaan holt. Toch moet je er even aan geloven. Of je zegt er iets van. ‘Don’t stand to close to me…’.

I want to break free – Queen

I want to break free. I want to break free!”– Queen

Dit is misschien wel het ultieme gevoel van Corona en hoort dan ook bij de beste liedjes voor het omschrijven van de Corona-vibe. Het verlangen naar vrijheid en je niet hoeven te houden aan al die regels. Gewoon lekker met een groep vrienden afspreken en buiten nog even een balletje trappen ná 22:00u. Geloof ons. Deze tijden komen er weer aan. Tot die tijd zul je nog even met dit liedje mee moeten blèren, want we begrijpen het volkomen. You want to break free. Wij ook.

Lockdown lul – Hans Teeuwen (ft. Bjørgen)

“Wat moet ik met m’n lul in de lockdown?” – Hans Teeuwen

Gelukkig geeft Hansje ook zelf antwoord op zijn eigen vraag over wat hij met zijn lul moet in de lockdown. “Ik zou zeggen: koester ‘m. Het is de enige vriend die je nog een hand mag geven. En die je in je gezicht mag spugen.”

Source :