Door dit bier te drinken ga je klimaatverandering tegen

Een biertje dat klimaatverandering tegengaat. Dat klinkt als een utopie. Gelukkig heeft botanisch brouwer Lowlander cool nieuws! Hun allernieuwste Cool Earth Lager, met een subtiele kick van citroengras, is goed voor jouw smaakpapillen én de planeet waarop wij zo fijn leven. Lowlander lanceert een biertje dat eígenlijk subsidie verdient.

Waarom? Voor iedere verfrissende pilsener die over de toonbank gaat, plant de brouwer in samenwerking met natuurbeschermingsorganisaties, zeegras in het waddengebied.  En dat is noodzakelijk, want dit essentiële grasje slinkt al jaren in rap tempo, terwijl de klimaatimpact hiervan enorm is. Zeegras neemt namelijk wel 35 keer effectiever CO2 op dan het tropisch regenwoud. Met deze klimaatpositieve pilsener maakt Lowlander vanaf vandaag samen de aarde een stukje koeler! 

Cool Earth Lager

Subsidiewaardig biertje

Dat we niet meer om de gevolgen van klimaatverandering heen kunnen, is wel duidelijk. Het team van Lowlander neemt de boodschap dat we geen tijd te verliezen hebben dan ook heel serieus. It’s time to step up our game, mensen! Na ‘de Winter I.P.A’ gemaakt van afgedankte kerstbomen en een witbier van leftoversinaasappelschillen, is de Cool Earth Lager de nieuwste impactvolle toevoeging aan het assortiment. Chief Botanical Officer, Frederik Kampman: “Al ons bier wordt gebrouwen in de Lage Landen, een stukje van de wereld dat grotendeels onder zeeniveau ligt. Wij zijn ervan overtuigd dat een beetje oer-Hollandse vindingrijkheid, gecombineerd met de kracht van de natuur, eindeloze mogelijkheden biedt. Tegelijkertijd zijn we ons bewust van het feit dat we al het moois dat de natuur te bieden heeft niet voor lief kunnen nemen.”

Toen de Lowlanders ontdekten dat zeegras een krachtige bondgenoot is tegen het opwarmen van de aarde, werd het plantje leidend bij de ontwikkeling van hun nieuwste biertje. Bij de productie van de klimaatpositieve Cool Earth Lager wordt 0,5kg CO2 uitgestoten, terwijl 1 zeegrasplantje 25kg CO2 kan opslaan. “We kozen strategisch voor een frisse lager (pils), samen met een non-alcoholische variant, omdat dit 80% is van al het bier dat in Nederland wordt verkocht. Zo wordt klimaatverandering tegengaan niet alleen heel leuk en makkelijk, maar het is ook de meest lekkere én smaakvolle optie. Met dit biertje kunnen we zoveel positieve impact maken, je zou haast denken dat we er subsidie op zouden moeten krijgen, toch?” aldus Kampman.

Lowlander Cool Earth Lager

De Lowlander Cool Earth Lager heeft een subtiele kick van citroengras. En met slechts 4,0%ABV, een fijne bitter dankzij de Amerikaanse hopsoorten en de subtiele smaak is dit biertje laagdrempelig, vol van smaak en karakter. Er is ook een non-alcoholische variant met 0,3% ABV. Het biertje is vanaf nu verkrijgbaar in de betere horeca, via de webshop van Lowlander en in de Albert Heijn.