Milkshake Festival nu al volledig uitverkocht

De negende editie van Milkshake Festival, dat op 25 & 26 juli plaatsvind op het Westergas-terrein, is nu al volledig uitverkocht. Zowel op zaterdag als zondag passeren 18.000 bezoekers de kassa’s en nooit eerder kond de organisatie al zo vroeg het bordje ‘sold out’ ophangen. Organisator Marieke Samallo zegt het volgende: “Wij springen hierdoor natuurlijk een gat in de lucht. Het is mooi om te zien dat een grote groep mensen behoefte heeft aan een festival waarin we de identiteit vieren, maar ook liefde voor humanity.”

Uniek

Het is uniek dat het festival een kleine zes maanden van te voren al volledig is uitverkocht. “We hebben nog niks aangekondigd, met uitzondering van de data. Ondanks dat ongewisse, weten we nu al dat we bezoekers uit 71 landen kunnen verwelkomen. Uiteraard zijn er vaste onderdelen die terug keren, maar hebben zeker ook een aantal vernieuwingen en verassingen in petto. En we gaan ook weer, op de vrijdag voorafgaand aan het festival, een Mini Milkshake speciaal voor mensen met een beperking organiseren”, aldus Marieke.

Milkshake Festival

In 2016 groeide Milkshake Festival uit tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld uit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’ . Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens het festival overheerst er een sfeer die vrij is van de door maatschappij creĆ«erde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en verschillende verschijningsvormen. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit moet gevierd worden!

Milkshake Festival
Credits: ALINA KRASIEVA

 

Source :