Netflix Party: een filmavond met vrienden op afstand

Netflix Party-2

Nu veel mensen binnen blijven is het geen optie meer om met vrienden een filmavond te hebben in de bioscoop. Inmiddels draait Netflix overuren, maar samen een film kijken is toch een andere kijkervaring dan in je eentje. Gelukkig is er nu een oplossing in de vorm van Netlix Party, een extensie voor Google Chrome die ervoor zorgt dat je exact tegelijkertijd hetzelfde kunt kijken op de streamingdienst. Zo heb je toch een gezellige filmavond, terwijl je nog steeds aan social distancing doet.

Netflix Party

Toch heeft deze oplossing een kleine beperking. Je moet namelijk via een webbrowser films of series kijken om Netflix Party te kunnen gebruiken. Na het installeren van de Chrome extensie hoef je alleen Netflix te openen, te kiezen wat je wilt gaan streamen en rechtsboven op het logootje van de extensie te klikken.

Dit genereert een link die je vervolgens kunt delen met vrienden, collega’s en/of familie. Wanner zij ook Netflix Party hebben ge├»nstalleerd, kunnen zijn op hun eigen laptop of computer met jou meekijken.

Er zit zelfs een chatfunctie ingebouwd zodat je de film of serie als collectief kunt afkraken, of prijzen natuurlijk. Dus trek je bioscoopbroek aan, trek een zak popcorn open en organiseer een filmavond met vrienden op afstand.

Je kunt Netlflix Party hier installeren.

Netflix Party-1
Credits: John-Mark