Netflix tip: ‘Eigen kweek’, de Breaking Bad van Vlaanderen

Eigen kweek

Soms komen we op Netflix pareltjes van series tegen waarvan we denken “hoe kan het in hemelsnaam dat ik deze nog niet gezien heb”. De Belgische serie ‘Eigen Kweek’ is er zeker zo eentje. De serie is gestart in 2013 en het derde seizoen is gisteren op Netflix aanbeland. Deze hilarische serie is ideaal om de dagen door te komen wanneer het met bakken uit de hemel valt. Binge away!

Eigen kweek

De titel van de serie laat weinig aan de fantasie over en gaat inderdaad over drugs. Wiet, om precies te zijn. Het verhaal volgt de familie Welvaert, een aardappeltelersfamillie die het steeds moeilijke krijgt om hun hoofd boven water te houden. Wanneer de aardappelen geen uitkomst meer bieden, beslist de familie om een cannabisplantage op te zetten. Ondertussen laat een van de zoons zijn Filipijnse vriendin overkomen en dat leidt tot pijnlijke, maar hilarische cultuurverschillen.

Eigen kweek is de Breaking Bad van Vlaanderen en doet het niet alleen onder de kijkers goed, maar ook bij de critici. De serie krijgt namelijk een score van 7,9/10 op IMDB. Die zuiderburen van ons kunnen dus meer dan lekkere friet bakken en goede bieren brouwen;-)