Dit is waarom mannen hun penis links of rechts dragen

Penis-1

Naar welke kant mannen hun penis dragen is zowel fascinerend, als een punt van discussie. Heeft het een medische reden of is het compleet random waarom mannen hun tampeloeres naar links- rechts of misschien zelfs wel omhoog dragen? Wij doken de krochten van het internet in, op zoek naar een antwoord!

Heel simpel, het is de voorkeur naar welke kant een man zijn leuter hangt in de onderbroek. De meeste mannen zijn er niet van bewust, maar hebben tóch een kant die lekkerder ligt. Een fascinerend fenomeen, waar ondertussen de wetenschap ook onderzoeken naar heeft gedaan. Een onlosmakende conclusie heeft het echter nog niet opgeleverd, maar er zijn wel een aantal interessante theorieën die de voorkeur proberen te verklaren.

Ongelijke lichaamsdelen

Een studie dat zich richtte op de relatie tussen links- of rechts dragen van de penis toonde aan dat mannen met asymmetrische lichaamsdelen een grotere kans hebben om rechtsdragend te zijn, dan mannen met symmetrische lichaamsdelen. Het zou een manier kunnen zijn om het lichaam in balans te brengen.

Hormonen

In 2011 is er een studie gepubliceerd, waarin is onderzocht of er een relatie is tussen de voorkeur voor links- of rechtsdragendheid en het niveau van testosteron. Testosteron is een mannelijk hormoon dat belangrijk is bij de ontwikkeling van het mannelijk geslachtsorgaan. Een resultaat uit dit onderzoek was dat wanneer er meer testosteron in de baarmoeder zat tijdens de zwangerschap, de kans groter is dat een man z’n leuter naar rechts draagt.

Het zit in de genen

Uiteraard hebben wetenschappers ook naar genetica gekeken. En er zijn een aantal studies die aangeven dat de voorkeur wordt doorgegeven van generatie. Dus droeg jouw opa en vader hem naar rechts of links, dan is de kans groter dat jij je penis ook naar die kant legt.

Kant van de minste weerstand

In een artikel uit 2018, vertelt seksuologe Lotte Vanwezemael dat bij de meeste mannen de linker teelbal lager hangt dan de rechter. Er is aan de linkerkant dus meer ruimte om de penis te leggen, waardoor de penis de kant van de minste weerstand kiest.

Dussss, wat nu?

Eigenlijk niet zo heel veel. Het maakt namelijk niet uit of je links- rechts of omhoogdragend bent, het heeft helemaal geen impact op jouw functioneren in het dagelijks leven. Maar we zijn natuurlijk wel benieuwd naar welke kant jij ‘m draagt!

Penis-2
Credits: Robert Ruggiero