Hét perfecte T-shirt kiezen lukt met deze tips

T-shirt-1

Het is misschien wel de belangrijkste basic in je kledingkast: het T-shirt. Grote kans dus dat je meerdere T-shirts in je kast hebt liggen, die allemaal weer net even anders zijn. Waar kun je nu op letten in de zoektocht naar het perfecte T-shirt? Hoewel dat shirt er voor iedere man er weer anders uitziet,zijn dit de aandachtspunten om rekening mee te houden.

Kleur van het T-shirt

Laten we beginnen met het belangrijkste onderdeel: de kleur van het shirt. Onmisbaar in je garderobe is in ieder geval een basic T-shirt heren. Dit is een shirt in kleuren zoals wit, grijs, donkerblauw of zwart. Je kunt zo’n shirt op elk moment aantrekken! Dat maakt ‘m zo’n belangrijke toevoeging. Draag ‘m op een spijkerbroek of een pantalon, het kan altijd. Daarnaast maak je ook een selectie van kleurrijkere T-shirts, als aanvulling op je herenkleding. Geel, groen, paars of roze – zomaar wat ideeën om uit te kiezen.

Fit: van strak tot oversized

Het volgende belangrijke aandachtspunt: hoe zit het met de fit van het T-shirt? Je kunt hiertussen afwisselen, want bij elke aangelegenheid heb je wellicht weer een unieke wens. Om netjes voor de dag te komen, kies je een strak T-shirt, dat nauw om je lichaam zit. Voor een casual look kies je juist voor een oversized design, of in ieder geval voor een shirt dat iets wijder zit.

Dikte van de stof

Je kunt T-shirts in allerlei diktes bestellen. Het is slim om hiertussen af te wisselen, door de seizoenen heen. In de zomer heb je immers baat bij een luchtig, dun shirt, maar in de wintermaanden wil je je warmer kleden met een dikkere stof. Houd hier rekening mee als je nieuwe shirts gaat zoeken. Materiaalsoort en afwerkingen T-shirts worden van verschillende materialen gemaakt. Hoewel je meestal katoenen shirts voorbij ziet komen, kun je bijvoorbeeld ook voor linnen gaan. Daarnaast zit er een verschil in de afwerkingen van de stof. Van dun jersey tot dik sweaterstof: wat vind je het fijnst om te dragen?

T-shirt-2
Credits: Ian Dooley

Hals van het T-shirt

De hals van het shirt vormt een belangrijk detail. Let allereerst op de vorm: draag je je shirts graag met een ronde hals of met een V-hals? Kijk verder naar de breedte van de halsboord. Je hebt hele dunne boordjes, maar ook bredere boordjes. Op basis van smaak maak je jouw keuze! Je zou kunnen stellen dat een dunne boord wat netter staat, en een brede boord wat unieker en opvallender.

Nog een laatste aandachtspunt als het aankomt op de looks: wil je je shirts met of zonder logo dragen? Zonder logo oogt een shirt zo basic mogelijk. Met logo valt je outfit juist meer op, en kun je meer karakter in je stijl laten zien.

T-shirt-3
Credits: Brian Lawson