Toch géén editie in augustus voor Exit Festival

Festivalnews
// 14 juli 2020
Exit festival

Begin juni kwam de organisatie van Exit Festival met enorm goed nieuws voor festivalliefhebbers wereldwijd. Exit zou verplaatst worden naar augustus en als één van de weinige festivals tóch doorgaan. De editie die van 13 tot en met 16 augustus in Servië gehouden zou worden gaat nu dus toch niet door. Het festival laat weten dat de corona-situatie in Servië zorgwekkend blijft en dat het hierdoor niet verantwoord is het festival door te laten gaan.

Domper

Exit zou aanvankelijk van 9 tot en met 12 juli gehouden worden. De festivalorganisator laste  het festival af, maar werd door de Servische regering gevraagd om een editie in augustus op poten te zetten. Er werd verwacht dat in augustus de situatie rondom het coronavirus wel onder controle zou zijn.

Exit boekte een flink aantal grote namen voor hun corona-editie. Het plan was om 50% minder bezoekers dan normaal binnen te laten op fort Petrovaradin in Novi Sad. Onder andere Laibach, Paul Kalkbrenner, Maceo Plex, Nina Kraviz en Black Coffee waren vastgelegd. Afgelopen week maakte de Exit organisatie zich al zorgen. Het festival verklaarde in plaats van 50% minder bezoekers zich te richten op 90% minder bezoekers. Deze maatregel blijkt niet genoeg.

Het festival had voor de komende editie, die het enige grote festival in Europa had moeten worden, al flink wat kaarten verkocht. Volgens bronnen waren er alleen al in Nederland meer dan 1000 tickets voor Exit Festival verkocht. Deze mensen moeten nu of voor Exit 2021 kiezen of hopen dat ze hun geld terugkrijgen.