De ultieme guide voor het scheren van je ballen

scheren

Als je een guy bent, heb je jezelf het volgende vast wel eens afgevraagd: hoe hou ik het daaronder allemaal netjes. Goede vraag en je bent zeker niet de enige. Daarom hebben wij van Mellowed een guide geschreven hoe jij je ballen scheert zonder naar het ziekenhuis te hoeven.

De ultieme guide voor het scheren van je zaakje

Waarmee ga je te werk?

Om goed je ballen te kunnen scheren is het belangrijk om te weten met welk gereedschap je aan de haal moet gaan om je oerwoud te snoeien. De eerste vraag die je jezelf dus stelt is hoe geschoren je het wilt hebben. Waar de één de voorkeur geeft aan kort getrimd, gaat de andere voor knettertje glad. Waar een trimmer best wel een veilige optie is, is een vlijmscherp scheermesje in de buurt van je intieme zone niet zonder risico.

Waarschijnlijk heb je ervoor gekozen om voor het laatste te gaan, anders zou je hier niet zijn. Zorg ervoor dat je een scheermesje gebruikt met zoveel mogelijk mesjes. Dit verdeelt de druk over de mesjes, waarbij je minder kans hebt op sneetjes.

Credits: Supply

Prepping

Is het een puinhoop daarbeneden en heb je het al maandenlang de vrij loop laten gaan? Dan is het ook belangrijk dat je een schaar bij de hand hebt. Er moet immers eerst een weg door de bossen gekapt worden. Knip niet te kort op de huid, maar zorg ervoor dat er uiteindelijk wel wat huid zichtbaar wordt. Dit voorkomt dat je scheermes of trimmer verstopt raakt.

En we weten allemaal dat een verstopt scheermes voor geen meter scheert. Om het allemaal soepel te laten verlopen is het van belang dat je koud water over je ballen wrijft. Hierdoor zal de huid zich verstevigen, wat het scheren stukken makkelijker maakt.

De volgende stap is het insmeren. Voor het beste resultaat gebruik je een doorzichtige scheergel zodat je goed kan zien waar je mee bezig bent.

Zodra je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is het tijd voor het echte werk. Allereerst houd je jouw penis omhoog, zodat de huid strak wordt getrokken. Gebruik alleen korte bewegingen en scheer zoveel mogelijk met de richting van de haargroei mee. Zijn er toch nog plekken die je met het bijknippen bent vergeten, breng je hier nogmaals scheergel op aan en ga je ook hier voorzichtig tegen de richting van de haargroei in. Ben je tevreden en voelt je zak zo glad als babybilletjes? Dan dep je jouw zaakje schoon met een schone handdoek.

Nazorg

Bij het afdeppen van je grote (of kleine) vriend is de klus nog niet geklaard. Essentieel is het gebruik van after shave balsem om ingegroeide haren en huidirritatie te voorkomen. Je huid in je intieme zone is namelijk nog veel gevoeliger dan op andere plekken. Kier hiervoor altijd een alcoholvrije balsem en smeer deze minsten twee dagen achter elkaar voor het beste resultaat.

scheren-1