UltraBOOST Woodstock: de ultieme festivalsneaker

UltraBOOST Woodstock

Nice Kicks en adidas Consortium hebben de handen ineengeslagen voor de ultieme festivalsneaker: UltraBOOST Woodstock. Een hommage aan het iconische Woodstock, het festival der festivals dat 50 jaar geleden het levenslicht zag.

UltraBOOST Woodstock

De UltraBOOST werd in 2015 uitgebracht, maar is voor de Woodstock-editie flink onder handen genomen om het verhaal van Woodstock te vertellen. Het ontwerp omvat een ‘tie-dye’ spiraalvormig bovenwerk, semi-doorschijnende zijwerk en een ‘gum’ zool dat refereert aan het eerste consortium project van Adidas op de NMD R1. De sneaker heeft ook witte tussenzolen en op de tong vindt je een logo van Nice Kicks en Woodstock.

Hippie movement

Woodstock staat natuurlijk symbool van de ‘hippie movement’ en werd een plek waar mensen naartoe gingen om vrede liefde en muziek te vieren. Het was niet alleen een muziekfestival dat een generatie definieerde, maar was voor heel veel mensen een way of life. De collab tussen Nice Kicks en Adidas combineert klassiek Americana, maar is tegelijkertijd vooruitstrevend. De schoen is een herinnering aan de hippie movement, een tijd waarin mensen samen konden komen om een gemeenschappelijk doel te bereiken.

De UltraBOOST Woodstock is geprijsd op $180,- en zal op 17 augustus worden gelanceerd via de website van Nice Kicks en fysieke winkels.

UltraBOOST Woodstock

Foto’s: adidas