Dit zijn de voordelen van regelmatig een orgasme hebben

Touch
// 5 september 2020
Orgasme

Dat een orgasme iets magisch is weten we allemaal. Toch is er nog maar weinig onderzoek naar gedaan omdat het moment suprême moeilijk is vast te leggen én dus te bestuderen.

De onderzoeken die wél zijn gedaan, brengen eigenlijk alleen maar goed nieuws. Orgasmes zijn niet alleen heerlijk, maar ook enorm goed voor je lichaam en wij leggen je graag uit waarom!

De voordelen van een orgasme hebben

Ontspanning

Bij het klaarkomen komt het hormoon ‘Oxotocine’ vrij in je bloedstroom. Dit hormoon stimuleert het gevoel van warmte en ontspanning. Ook blijkt dat tijdens het moment de amygdala, het deel van je brein dat angst en stress aanmaakt, niet tot weinig actief is. Een orgasme is dus de perfecte manier om volledig te ontspannen.

Je leeft langer

Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig een orgasme hebben gezonder zijn en minder snel doodgaan. Zo was het hart van mensen die twee keer per week klaarkwamen veel gezonder dan diegene die maar één keer per maand een orgasme hadden. Cheers to that!

Goed voor je hersenen

Tijdens klaarkomen giert het bloed door je lijf en raast dus ook door je hersenen. Bij een orgasme blijkt dat er bloed naar alle delen van je hersenen wordt gestuurd. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen en zuurstof naar je brein wordt gevoerd. Het is dus een stuk effectiever én lekkerder dan een kruiswoordpuzzel doen.