Zo ziet een Hongaars bootfeestje van Vunzige Deuntjes op de Donau er uit!

Als je mij vraagt om het vliegtuig te pakken naar Boedapest voor een bootfeestje Vunzige Deuntjes op de Donau, dan zeg ik voortaan: fuck yeah! Vooral als je daarna afgezet wordt op een van de dikste festivals van europa; Sziget!

Ik vlieg overal naar toe. Hoe laat vertrekken we?  I’m in.

Maar waarom is het leuk om op een boot vol Nederlanders te staan dansen op Nederlandse hitjes met een Nederlandse MC? You just wait, my friend.

Vunzige Deuntjes op de Donau

Wij Nederlanders mogen ons best op de schouders kloppen als het aankomt op het organiseren van feestjes. Ook als publiek zijn de meesten van ons geen ‘kat-uit-de-boom-kijk-types’ en staan we direct linksvoor de dansen alsof het einde van de wereld in zicht is. Oké, onze moves zijn verre van Latijns-Amerikaans of Afrikaans, maar hey we kunnen wel wat met ‘Traag’ en in Argentinië zijn ze jaloers op Snollebollekes. I’m sure.

Goed, er zijn meer redenen waarom het heerlijk is om over de Donau te cruisen met wat landgenoten.

Het weer! De Hongaarse zomer doet niet af van een Spaanse en daarom is moet je niet gek opkijken als je ijlend wakker wordt van een heerlijke Hongaarse zonnesteek bovenop je kater. Anyway, je hebt wel lekker staan dansen en je hebt een goed kleurtje erbij!

Het uitzicht! Mocht je tussen alle schaarsgeklede mannen en vrouwen nog tijd hebben om verder dan je bezwete feestje te kijken, dan zie je een van de mooiste views die Europa rijk is. Dames en heren, aan de linkerkant: Buda, met het Vissersbastion, Buda Castle en de Gellert… – JAAAAAAAAAAAH een brug –  Hill met daarop het vrijheidsbeeld. Rechts: misschien wel het mooiste gebouw dat u ooit gezien heeft, het Parlementsgebouw van Hongarije. Daarachter de Baseli… – en JJAAAAAAAHHHH schreeuwen, we komen weer onder een brug door. Je moet toch even laten weten dat je er bent, als Nederlander hè?

Sziget! Bootfeestjes als deze worden alleen gegeven als Sziget Festival in town is, het grootste festival (qua bezoekersaantallen) van Europa. Mellowed was erbij en gaan je daar niet over met rust laten totdat je overtuigd bent en volgend jaar met ons mee gaat!

Maar nu eerst: Vunzige Deuntjes op de Donau in beeld…

Let’s go!