Dit is waarom katers erger worden naarmate je ouder wordt

Katers-1

Wakker worden met een bonkend hoofd, gortdroge smoel en meteen op zoek naar een emmer? Ja lieve vriend(in), jij hebt last van een krokante kater. Niet de eerste in je leven, en ook zeker niet de laatste, maar ze lijken met de jaren wel steeds erger te worden. Waar je op je 18de een hele nacht kon doorhalen en de volgende ochtend fris en fruitig op de koffie kon bij je oma, ben je tegenwoordig blij dat je ├╝berhaupt niet gestorven bent. Gek genoeg werkt de uitdrukking ‘oefening baart kunst’ niet als het gaat om katers. Maar waarom komt dit nou door? Jij gaat er vandaag achter komen!

Hoe ouder, hoe erger de katers

We kunnen met de jaren steeds minder goed tegen alcohol. En nee, jij bent niet de enige die daar last van heeft. Daarom heeft het Engelse Business Insider een video gemaakt hoe het nou precies komt dat katers erger worden naarmate we ouder worden. Het filmpje laat zien dat wanneer we ouder worden, je lichaam steeds meer moeite heeft om de alcohol af te breken. Het zorgt ervoor dat het stofje ‘acetaldehyde’ in je lichaam achterblijft en laat dat nou net het stofje zijn dat verantwoordelijk is voor je hoofdpijn en misselijkheid.

En of dit nog niet vervelend genoeg is, zorgt het vertraagde afbreek proces van alcohol er ook nog eens voor dat je meer vet opslaat. Bovenop het vet dat je van nature al opslaat. Nou, lekker dan. Dit vet kan alcohol niet absorberen, waardoor dit veel langer in je bloed blijft en dus steeds langer last hebt van die vervloekte kater. En het wordt dus alleen maar erger naarmate je ouder wordt. Cheers to that!