Wereldwijde kaartverkoop Zwarte Cross 2020 start zaterdag

Zet zaterdag 23 november 11:00 in je agenda, want dan start de kaartverkoop voor de 24ste editie van de Zwarte Cross en tevens de laatste editie met festivaldirectrice Tante Rikie aan het roer. De leden van de Zwarte Cross fanclub Harder!, hebben dankzij hun lidmaatschap vorige week al voorang gekregen op de wereldwijde verkoop. En hoe! Zij hebben alle Camper/Caravantickets en de kaarten voor Kampeerhotel Gransapolsky gekocht. Inmiddels is ook 72% van de campingkaarten verdeeld onder de eregasten van Tante Rikkie.

Verhoogde capaciteit

Overnachten op de Zwarte Cross camping is voor veel fans een grote droom en daarom heeft Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de organisatie achter de Zwarte Cross, besloten om de campingcapaciteit te verhogen van 25.500 naar 30.000 bezoekers. Want de Zwarte Cross, dat komend jaar op 16, 17, 18 en 19 juli plaatsvindt, kan pas echt worden ervaren als je er alle dagen bij bent.

Tante Rikie

Zoals gezegd zal Tante Rikie in 2020 voor het laatst in haar rol als festivaldirectrice actief zijn op de Zwarte Cross.

“Ik vind de start van de wereldwijde voorverkoop altijd een superspannende dag. Op deze dag laten onze bezoekers zien of ze nog steeds vertrouwen in ons hebben. Er is namelijk nog niets van het programma bekendgemaakt. Ze bestellen hun tickets dus enkel op ervaringen van de afgelopen jaren. Men denkt overigens wel eens dat alles wat ik aanraak in goud verandert, maar de jaren waarin ik sommige kaartsoorten aan de straatstenen nog niet kwijtraakte liggen helemaal niet zo lang achter mij. De Zwarte Cross heb ik gestaag uitgebouwd over 24 jaar. Het succes is mij niet komen aanwaaien. Daarom wacht ik rustig en nederig af hoe het komende zaterdag allemaal gaat uitpakken.”

Thema 2020

Het thema van de 2020-editie is ‘Jullie kunnen het!’ en hiermee wil Tante Rikie aangeven dat bezoekers, ook zonder Tante Rikie aan het roer, een mooi feest kunnen maken. Maar het reikt verder dan dat. Iedereen kan al zijn of haar dromen waarmaken: op de Zwarte Cross, maar ook vooral daar buiten.

Camping 18+

Komend jaar zijn de camping en het Rennerskwartier 18+. Bezoekers onder de 18  kunnen geen campingbandje meer bemachtigen. De beweegredenen om geen minderjarigen meer toe te laten op de campings hebben betrekking tot het vervullen van de zorgplicht en de daarbij behorende aansprakelijkheden. De organisatie begrijpt de teleurstelling bij een groep jonge Zwarte Crossers uiteraard volkomen maar hoopt ook van harte op begrip voor deze keuze. De Zwarte Cross is en blijft verder natuurlijk een feest voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, geur, kleur en seksuele voorkeur.