4/20 (20 april): Internationale Mariuahana-dag!

4/20-1

Onder de ekte ekte cannabisgebruikers staat vandaag, 20 april (4/20), bekend als Internationale Marihuana-dag. Mensen komen samen om een lekkere splift te roken en vooral niets aan te trekken van de landelijke wetgeving omtrent het gebruik van cannabis. Het is een soort Koningsdag voor cannabisgebruikers en een jaarlijks terugkerende traditie.

Oorsprong 4/20

De term 4/20 is als eerst verzonnen door een groep studenten van de San Rafael High School in California. Deze groep vrienden noemden zichzelf de Waldos omdat ze vaak bij een muur rondhingen en daar cannabis gebruikten. De eerste fysieke bewijzen voor het gebruik van de term 4/20 stammen al uit 1970. Het verhaal gaat dat Gary Philip Newman, een lid van de US Coast Guard de aanstichter was van het ontstaan van het begrip.

Gary had stiekem een kleinschalige wietplantage aangelegd op het terrein van de kustwacht. Niet handig natuurlijk om cannabis te kweken op federaal terrein, dus tekende hij een kaart waar de plantage precies zou hebben gelegen. De kaart ging naar de Waldos, want zij zouden er wel raad mee weten.

Ze spraken af om 4:20 om te blowen en naar de geheime plantage te zoeken en te plunderen. Hoewel ze de plantage nooit vonden, het gerucht gaat dat 420 nog steeds gebruikt wordt als codetaal voor marihuana. Een paar jaar later werd 20 april (4/20) op de Amerikaanse kalender) gebombardeerd tot feestdag waar men massaal aan een joint lurkt.

4/20-2
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *