4 drankjes die je prima lauw kunt drinken op een festivalcamping

Het festivalseizoen dendert lekker door, en hoewel het weer deze week helaas wat minder is, zal het niet lang duren voordat we weer met een brandende zon op een festivalweide staan te shinen.

Hydratatie is dan van essentieel belang, maar wanneer je met die hitte op een broeierige festivalcamping staat, zonder koelkast, moeten we drank even van een andere kant gaan bekijken. Want we weten allemaal hoe teleurstellend het is wanneer je zin hebt in een ijskoude gele rakker, je het moet doen met warme zeik in blik. Wij zochten daarom uit welke drankjes je zonder teleurstelling lauw kunt drinken én ook nog eens dronken van wordt.

Tequila

Ja, je hoort het goed. Warmte heeft geen enkel nadelig effect voor tequila en slik je met de gebruikelijke rilling makkelijk weg. We zijn namelijk toch gewend om lauwe, goedkope tequila weg te tikken dat het echt niet anders zal voelen wanneer je het besteld in de lokale bardancing in je dorp of stad. Gewoon shotten dus en niet zoveel nadenken. Capiche?

Rosé, om te mixen

Op de meeste festivalcamping mag je geen glas meenemen, dus het is dan logisch dat je jezelf tot een heerlijk wijntje in pak wendt. Maar negeer het innerlijke stemmetje om een pinot grigio of een chardonnay in de supermarkt te halen en ga voor rosé. Waarom? Warme witte wijn is ronduit ranzig. Warme rosé? Smakelijk, gezellig, precies zoet genoeg en zelfs een beetje chic!

Drink de eerste twee dagen de rosé zoals deze is, maar op dag drie leent de ondrinkbare, zure rosé zich uitstekend om te mixen met bijvoorbeeld gin. Pas wel op, want hoewel de smaak van wijn na drie dagen redelijk is vervlogen, is de alcohol dat niet.

Donker bier

Hear me out. Er heeft nog nooit iemand geklaagd dat hun Westmalle Dubbel niet koud genoeg is. Letterlijk nooit. Of misschien wel ooit, maar deze mensen hebben letterlijk geen idee waar ze het over hebben, dus je kunt ze negeren. Donkere bieren zijn als het ware het bier-equivalent van een flat white, terwijl pils de ijskoffies van de wereld representeren. Wil je dus toch gewoon bier drinken op de festivalcamping, zijn donkere bieren het lekkerst om te drinken.

Cider

Waar cider uit de koeling normaal gesproken een licht alcoholische, verfrissende versnapering is die wordt gemaakt van sap van een bepaald fruit. Is het na twee dagen fermenteren in je tent verassend genoeg nog steeds goed te drinken. Het wordt een soort Turkse thee, wat vrij prettig aanvoelt in de keel. Helemaal wanneer je je stem linksvoor bij de main hebt laten liggen.

Credits: Lukas Eggers