4 single vakantiebestemmingen voor de kersverse vrijgezel

vakantiebestemmingen

De kans is groot dat het ooit in je leven mee gaat maken: je denkt de perfecte partner gevonden te hebben. Alles loopt lekker, misschien al jaren, je plant je toekomst samen en hebt hoge verwachtingen. Totdat je ineens op een punt in je relatie komt waarop het allemaal niet meer lijkt te werken. Zo’n punt wordt het zogenaamde breaking point genoemd. De brandstof is op, de vlam is weg. Er kunnen talloze reden achter een break-up zitten, maar daar zullen we je verder niet mee lastig vallen.

Wat bij bijna iedereen hetzelfde is, is het gat wat achter blijft. Wanneer je relatie stuk loopt kun je behoorlijk k*t voelen. Nee, liefdesverdriet is alles behalve een feestje. De oplossing om de pijn te verzachten? Ga op vakantie! Neem tijd om tot jezelf te komen, of juist helemaal uit je aardlekschakelaar te gaan. Jij bepaalt wat je nodig hebt, want ook na een break-up kun jij er het beste van maken. Wij hebben de 4 beste vakantiebestemmingen voor de kersverse single op een rijtje gezet. Welcome to the singles club!

Top vier vakantiebestemmingen voor kersverse singles

1. Cognac, Frankrijk

Cognac is een Franse gemeente op ongeveer vier uurtjes van Parijs. Cognac bestaat uit een ouder gedeelte waar prachtige middeleeuwse straten en kastelen te bezichtigen zijn. Het andere gedeelte van de stad is een nieuwer centrum waar een aantal kroegen en winkels te vinden zijn. En laat Cognac, zoals de naam wellicht al verraadde, nou dé geboorteplek zijn van je grote vrienden Henny, Rémy Martin en Courvoisier. De stad staat namelijk vooral bekend om de velen cognac-destilleerders die er zitten. En laat jij nou tijdens deze periode van liefdesverdriet nu de perfecte kandidaat zijn om deze heerlijke drankjes te proeven.

Komt tot rust in de kasteeltuinen, loop door de prachtige oude straten en ga in een pittoresk kroegje genieten van een heerlijk glaasje verse Hennessy. En vergeet ook vooral niet even de tijd te nemen om een destilleerder te bezoeken. Het drankje mag namelijk alleen maar geproduceerd worden in deze streek, met als resultaat dat alle grote namen uit de cognacwereld hier gevestigd zijn.

2. Boedapest, Hongarije

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en is niet alleen lekker goedkoop, er is ook nog eens enorm veel te beleven. Heb jij zin in een vakantie waarin je gewoon écht even lekker je gedachten kan verzetten en je kan bevinden in een compleet andere cultuur? Dan is Boedapest de ideale getaway.

Het Parijs van midden-oost-Europa is een van de vakantiebestemmingen waar de vrijgezelle man of vrouw heel erg blij van wordt. Overdag kan je heerlijk relaxen in een van de vele spa’s en trouwens en ‘s avonds kun je lekker goedkoop uiteten of cocktails in je slokdarm slingeren. Whatever floats your boat;)

vakantiebestemmingen-1
Credits: Bence Balla

3. Sri Lanka

Ben je de je break-up in een zwart gat beland en wil je het over een hele andere boeg gooien? Pak je backpack in met essentials, boek je ticket naar Colombo en ga lekker rondreizen in Sri Lanka.

Als je echt in een zwart gat beland na je break up, en je hebt bijvoorbeeld een maand de tijd, raden we je Sri Lanka aan. Pak je backpack in met wat essentials, boek je ticket naar Colombo en ga lekker even rondreizen. Je hoeft hier van te voren niet eens echt te bepalen waar je heengaat. Laat je gewoon leiden door het land zelf. Momenteel geldt er nog een inreisverbod in verband met het coronavirus, maar verwacht wordt dat deze in augustus wordt opgeheven.

4. Ibiza, Spanje

Ondanks dat de clubs gesloten blijven deze zomer, hoort Ibiza zeker thuis in het lijstje van vakantiebestemmingen voor singles. Breng de dagen door op het strand met een cocktail in je hand, geniet van mooie mensen en dure auto’s en denk vooral niet aan thuis. Zo goed als alle luchtvaartmaatschappijen vliegen hier heen en binnen een paar uur kun jij met je enkels in één van de meest blauwe zeeën van Europa staan.

Vakantiebestemmingen-2
Credits: Josie Josie