4 vervelende festivalgangers die we deze zomer helaas moeten missen

festivalgangers

Jij was er helemaal klaar voor. Deze zomer zou alle voorgaande zomers doen verbleken. Dit zou jouw festivalzomer worden. Totdat Moeder Aarde besloot om roet in het eten te gooien met een virus dat de hele wereld op zijn kop zou zetten.

Ineens is het de vraag of je überhaupt nog een festival kunt bezoeken in 2020. En wanneer dit weer mogelijk is, dit ooit nog hetzelfde gaat zijn, Zou rechts voor nog the place to be zijn? Zullen we nog onbezorgd kunnen dansen tot de zon achter de horizon verdwijnt? Zullen we nog ons kunnen irriteren aan die vervelende kerel die met zijn traytje bier over je heen lekt. Of kwaad worden op die gast zonder shirt, die met zijn bezwete rug tegen je aan staat de schuren? Want potverdorie, we op dit moment een moord doen om wat scheldwoorden naar deze vervelende festivalgangers te slingeren. Dit is een ode aan al die mensen die we verafschuwen op festivals, maar van wie we nu merken dat we hen zelfs missen.

Vervelende festivalgangers, we houden van jullie

De plek-inpikker

Je staat met je bek op de perfecte plek op de mooie festivalweide. Zometeen begint het optreden van ja favoriete DJ en je wilt er uiteraard niks van missen. Maar voor je het weet komen er wat mensen langs gestrompeld met een heel plateau bier. Jij gaat er vanuit dat deze groep wat bier hebben gehaald voor de rest van de squad, dus stapt netjes wat opzij zodat ze er langs kunnen. But nope, ze stoppen en blijven staan op de plek die jij voor ogen had. Jij krijgt geen lucht doordat je helemaal wordt fijn gedrukt door de menigte én met als kers op de taart, is jouw mooie plekkie gewoon weg. F*ck your life. Maar wat zou je er nu voor over hebben om op de slechtste spot op het festivalterrein, je favoriete DJ in de verte te horen?

De rots

Sta je dan, met 6 bier en 5 flesjes water op een plateau balancerend voor je festival matties die natuurlijk helemaal vooraan staan. Dit haat een heel avontuur worden, maar je moet, want je vrienden zijn dorstig as fuck. De meeste, capabele mensen zien dat je het moeilijk hebt dus zetten een stapje opzij. Maar je hebt ook van die mensen, die je schaapachtig aankijken en blijven staan. Als een rots waar geen beweging in zit. Ze snappen niet wat je wilt, ook als je het vriendelijk vraagt. “Dit is mijn plek vriend, opbokken” is de enige reactie die je zult horen.

Nou vriend, zelfs jouw zou ik willen knuffelen.

De wildplasser

Jij zit heerlijk te genieten op het gras, met een flinke zak friet en een lekkere vega burger. Maar dan zie je vanuit je ooghoek iets waarbij je eetlust toch langzaam maar zeker verdwijnt. De gulp van een dronken festivalganger schiet open en hij haalt z’n Willie er langzaam uit. Natuurlijk snap je dat iedereen zijn blaas moet legen en de Dixi’s zijn natuurlijk ook niet alles. Maar sommige mensen weten het gewoon niet subtiel aan te pakken. Ze gaan naast je staan of gaan op hun hurken zitten, waarbij je de spetters op je benen voelt.

Fuck man, ik mis zelfs die spetters.

Vechtersbaasjes

Vermoeiender ga je ze niet krijgen. Wanneer je in de buurt van deze mensen ademt kijken ze je al aan en zeggen ze “WTF moet jij nou weer?!” Chicks zetten hun scherpe nagels in je bovenarm en gasten slaan je om een peulenschil op je klapperkaak. Festivalgangers die je over het algemeen moet vermijden, maar waar ik nu dolgraag een klap van zou willen hebben…

Festivalgangers
Credits: Marvin Meyer