Deze 5 dingen begrijp je alleen als je een direct persoon bent

Sommige van ons weten precies hoe ze bepaalde gedachtes moeten overbrengen. Anderen boeit het geen flikker en zeggen direct wat ze denken. En dat kan soms wel eens voor ongemakkelijke situaties lijden. Dan ben je ineens een arrogante zak of een bitch. Toch kunnen veel mensen het waarderen wanneer iemand direct en straight to the point is.

Wij zetten 5 dingen op een rij die ieder direct persoon meteen herkent.

Foto: Brett Jordan

Je vrienden vertellen je dat je weleens heel bot overkomt

Je vriend of vriendin vraagt of het zomerse outfit dat hij/zij draagt wel goed genoeg staat. Om eerlijk te zijn vind je dat zelfs een vuilniszak haar/hem beter zou staan dan dat lelijke jasje. En deze opmerking maak je dan ook op deze (niet bedoelde) kwetsende manier. Natuurlijk schiet dit in de verkeerde keelgat en kom je over als een echte bitch.

Je raakt verschrikkelijk geïrriteerd als mensen eromheen draaien

Duidelijkheid. Dat is het allerbelangrijkste in een gesprek. Het is namelijk heel irritant om van alles te horen behalve een duidelijk antwoord op je vraag. Het is een ja of een nee. Dat fake gedoe allemaal en bullshit eromheen is iedereen zat. Je zou het erg waarderen als mensen direct zijn en to the point komen.

Voor advies kloppen ze bij jou aan de deur

Er is zeker een voordeel van direct zijn. Je vrienden weten hoe je bent en weten ook dat je meteen zegt waar iets op staat. Omdat je een direct persoon bent en iedereen weet dat je eerlijk zegt wat je denkt, komen ze bij jou voor advies. Geen gelul eromheen, maar een duidelijk antwoord. De manier hoe je het allemaal doet maakt ze eigenlijk niet eens meer zoveel uit. Mensen hebben jou directheid gewoon nodig.

Omdat je té direct bent durven sommige niets te vertellen

Je hebt ook die soort vrienden die meteen beginnen te janken bij een negatieve opmerking over dat te korte kapsel. Vandaar dat sommige je toch maar liever op afstand houden. Ze houden alleen van muziek in de oren, dus slaan ze de waarheid maar liever een keertje over.

Als wij je advies mogen geven: Wees te allen tijden jezelf. Als je direct bent, dan ben je dat en moet de rest jou maar gewoon accepteren.

Direct
Foto: Team Fredi

 

Source :