5 redenen waarom je deze zomer naar Electric Castle 2020 moet afreizen

Electric Castle-2

Stop met wat je aan het doen bent, want het festival Electric Castle 2020 in Roemenië is waar jij deze zomer naartoe moet. Want naast reeds bekendgemaakt namen als Twenty One Pilots, Foals, Floating Points live en The Neighbourhood, zal de rest van de line-up ook zijn om je vingers bij af te likken. De afgelopen jaren heeft de organisatie namelijk bewezen ijzersterk te zijn in het samenstellen van een eclectische line-up met voor ieder wat wils. En dat is niet alles, dit festival heeft namelijk zóveel meer om jou omver mee te blazen. Heb ik je aandacht? Mooi!

5 redenen waarom Electric Castle 2020 jouw festival word

1. De locatie

Soms kom je op een festivallocaties die jou het hele leven bijblijven en daar hoort de locatie van Electric Castle zeker bij. Ergens tussen de groene bergen van het Roemeense Transsylvanië doemt het Bánffy Kasteel op. Een prachtig historisch bouwwerk dat ieder jaar in juli het decor vormt voor dit magische festival. Zowel in als rondom het kasteel maken de vele licht- en kunstinstallaties, kleurrijke visuals en perfect gestylede podia Electric Castle tot een waar festivalsprookje. Van een panoramabeleving bij de Main Stage tot aan een intieme courtyard-setting of een beachparty aan de rand van het bos; je komt er ogen tekort.

2. Meer dan muziek

Naast de line-up die voor ieder wat wils biedt, vind je op Electric Castle een uitgebreid randprogramma waarmee jij je geen moment verveeld. Zo geniet je tussen de optredens door van films, creatieve workshops, yoga, beachvolley, een gaming area en circusshows à la Cirque du Soleil. Helemaal uniek is het ‘New Media’ programma dat Electric Castle afgelopen jaar introduceerde, met exposities van 3D-projecties en lichtinstallaties van internationale kunstenaars die het terrein tot een futuristisch landschap transformeerden.

Electric Castle-1

3. Culinair genieten

Hoewel festivaleten steeds beter wordt, vind je op Electric Castle eten dat niet zou misstaan in een Michelin restaurant. Denk aan oesters of mosselen, tot Koreaanse Buns of bibimpap en van een biefstukje tot vegan burgers of verse houtovenpizza’s. Hier eet je het liefst de hele dag door en waarschijnlijk doe je dat ook, want het gaat allemaal over de toonbank voor een prikkie!

4. Festivalcamping

Terwijl je op in principe op elk moment van de dag de schoenzolen van je schoenen kunt dansen, heeft een mens natuurlijk ook wat slaap nodig. En dat is op de Electric Castle festivalcamping geen straf. Wie niet met heel zijn/haar inboedel naar Roemenië mee wilt sjouwen, kan voor een prima prijsje een pre-pitched tent huren of ‘glamperen’ in een Dream Tent. Verder vind je op de camping een supermarkt, verse koffie, een gezellige bbq-plaats voor je gekochte etenswaar, een wasserette en genoeg sanitaire voorzieningen waar je niet in de rij voor hoeft te staan.

Electric Castle

5. Festivalvakantie

In juli is het in dit deel van Roemenië, met gemiddeld meer dan 25 graden, heerlijk vertoeven. En we weten allemaal wat lekker weer met ons doet, we komen meteen in een vakantiemodus. Daarnaast is het festival ideaal te combineren met een citytrip naar het nabijgelegen Cluj-Napoca. Hier barst het van de gezellige restaurants, terrassen en karakteristieke gebouwen en pleinen. Bovendien is er voor outdoor liefhebbers van alles te doen in de directe omgeving. En je portemonnee? Die is ook blij, want in Roemenië leef je als een koning! Goed om te weten: vanaf Eindhoven gaan er rechtstreekse vluchten naar Cluj-Napoca. Maar nog leuker: maak een rondreis door Europa met Interrail!

In 2020 vindt Electric Castle plaats van 15 tot en met 19 juli. Voor een vijfdaags festivalticket inclusief camping betaal je slechts 145 euro. Tickets en meer info zijn te vinden op deze pagina.