Schaamhaar scheren: 5 voordelen op een rijtje

Schaamhaar scheren-3

“To shave or not to shave?”. Een vraag die je natuurlijk alleen zelf kunt beantwoorden en helemaal aan jou is. Mocht je het wél doen, dan ben je niet de enige die zijn of haar haren knipt op een plek waar de zon maar moeilijk bij komt. Uit een onderzoek van de Indiana University blijkt dat 95% van de mannen en vrouwen zichzelf scheren, of op een andere manier hun weelderige bos schaamhaar in toom houdt.

Ongeacht de manier waarop je het daaronder kortwiekt: wat aandacht schenken aan de jungle daarbeneden helpt je seksleven op onverwachtse manieren.

1. Je voelt je sexyer

Je intieme klaarstomen voor een hete sessie tussen de lakens kan je direct een boost in het zelfvertrouwen geven. Onderzoekers aan de Indiana University blijkt dat de meeste mensen die hun schaamhaar schoren omdat ze zich hierdoor sexyer door voelden. En voor de mannen: een geschoren penis lijkt over het algemeen groter!

2. Orale seks wordt makkelijker

Minder haar equals meer orale seks. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de mannen en vrouwen die haarloos waren meer orale seks ontvingen gedurende de maand. Op zich is dat wel te verklaren, aangezien sommige mensen orale seks weigeren wanneer je een kapmes nodig hebt om te werk kunnen gaan. Bij wijze van spreke dan.

Door je schaamhaar te scheren verwijder je in elk geval één barrière. Daarnaast zorgt scheren ervoor dat het haar minder schuurt, en ziet het geheel er verzorger uit.

Schaamhaar scheren-2

3. Minder kans op schaamluis

Een kale vajayjay of penis houdt de krioelende beestjes op afstand. Uit een Brits onderzoek blijkt dat er een directe link is tussen minder schaamluis en de trend van het scheren van schaamhaar. Logisch: als de luizen geen plek vinden om hun eitjes te leggen, zoals tussen het schaamhaar, sterven ze uit.

De verwachtingen zijn dan ook dat schaamluis in de toekomst uit gaat sterven, omdat mensen steeds vaker hun schaamhaar scheren.

4. Het voelt fijner

Ook niet geheel onbelangrijk. Een gladgeschoren huid voelt nou eenmaal fijner. Dit ‘comfort’ kan ook een reden zijn dat mensen zich meer op hun gemak voelen tijdens de seks. Maar ook buiten de slaapkamer heeft het zijn voordelen. Door je schaamhaar te scheren raakt het daar ook niet geïrriteerd als je bijvoorbeeld aan het sporten bent.

5. Schoner

Wie voelt zich niet lekker clean wanneer je net bij de kapper of barbier bent geweest? Hetzelfde gaat op voor onder de riem. Ook word je tijdens de seks niet weerhouden van loszittende haartjes of vreemde geurtjes.

Sterker nog: door je haar bij te houden zal de hygiëne en huidgezondheid in je kruisregio ook beter worden. Vreemd ruikende bacteriën, schimmels en andere ongein die zich kan vormen in je broek krijgen minder kans, aangezien je minder snel transpireert wanneer je de boel bijhoudt. Lange schaamharen vormen namelijk een warme, aangename plek voor bacteriën. En die wil je denk ik liever niet.

Schaamhaar scheren-3