7 films die je met een dikke toeter moet kijken

See
// 17 mei 2020

Luister. Wanneer je stoned bent ga je overal over nadenken en komen er allerlei vragen in je naar boven. Ben ik nu stoned? Wat zal ik eten? Waarom zijn er woorden waarvan je sommige letters niet uitspreekt? Wat ben ik met me leven aan het doen? Allemaal terechte vragen, maar niet echt vragen waar we je mee kunnen helpen. Wel hebben we een mooi lijstje met films die héél nice zijn om te kijken terwijl je zo stoned als een aap bent.

Sit back and enjoy!

Superbad

Twee vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school hebben maar één interesse: seks. Ze spreken met elkaar af dat ze in bed belanden met een chick, voordat hun wegen scheiden i.v.m. studie. Uiteraard loopt dit finaal fout in één panische nacht waar bizarre situaties elkaar opvolgen. Zo’n nacht die je koestert voor de rest van je leven, maar waar je eigenlijk liever niet over praat. McLovin, you absolute legend!

The Big Lebowski

Het roken van een joint en het gooien van een strike zijn de belangrijkste bezigheden van ‘El Duderino’ Lebowksi.b Shit hits the fan wanneer een stel criminelen bij Lebowksi binnenstormt en z’n dierbare Perzisch tapijt van een mooie urineplek voorzien. De schoften verwarren hem met een gelijknamige miljonair van wie nog een lening openstaat. Ondanks de pogingen van ‘El Duderino’ om het misverstand uit te leggen, de criminelen willen er niks van weten.

Dit is absoluut één van Mellowed’s all time favoutites.

How High

In deze film volg je twee sufgerookte idioten die met list en bedrog op het prestigieuze Harvard terecht zijn gekomen. Allemaal leuk en aardig totdat hun wietplant, die is gemest met het as van een dode vriend, gestolen wordt. Deze komedie zit vol vuige grappen waardoor je constant met een big smile op je smoel zit, of is het de wiet? Anyway, zeker een die je moet kijken onder de invloed van wat groen.

Up In Smoke

Vergeet enige vorm van verhaal, vergeet enige vorm van drama of een verhaallijn. Als het goed is niet heel moeilijk door je wiet burrito, maar focus je vooral op twee dudes die de tijd van hun leven hebben in de eeuwige zoektocht naar ‘good grass’.

 

Fear and Loathing in Las Vegas

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Sin City Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen mikken ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische raoadtrip, op zoek naar de American Dream.

Dazed and Confused

Dit pareltje is op een of andere manier lang onder de radar gebleven. De film gaat over de laatste schooldag van een groep tieners halverwege de jaren 70. Vage gesprekken, kortstondige liefdesaffaires, overvloedig drankgebruik en een geniale Matthew McConaughey maak dit een heerlijke film onder het genot van een dikke toeter.

 

Pineapple Express

Een komedie met Seth Rogen is altijd een goed idee. Helemaal als zijn dealer James Franco is en voor ‘Pineapple Express’ kan zorgen. Een zeldzaam soort wiet waar bijna niet aan te komen is. Als Seth Rogen getuige is van een moord, die wordt gepleegd door een gewetenloze politieagent en de gevaarlijkste drugsbaron van de stad, raakt hij in paniek en laat hij zijn ‘Pineapple Express’-joint achter op de crimescene. Deze joint is zo zeldzaam dat de moordenaars direct naar Seth en James worden geleid. De hallucinerende bazen slaan op de vlucht en ontdekken al snel dat ze niet lijden aan achtervolgingswaanzin veroorzaakt door hun overmatige drugsgebruik.

 

Categories
See