Alle benodigdheden om thuis je eigen cocktails te maken

De zon schijnt eindelijk weer, maar de vakantie zit er voor veel mensen op. Zo ook het geld. Want laten we eerlijk zijn, in de zomer gaat er meer geld uit dan er binnenkomt. Maar om van een drankje op niveau te kunnen genieten hoef je niet naar een fancy tent waar je diep in de buidel moet tasten voor een cocktail. Die maak je namelijk gewoon zelf, mits je de juiste benodigdheden in huis hebt.

Benodigdheden om je eigen cocktails te maken

We zullen je natuurlijk niet vragen om duizenden euro’s kapot om thuis je eigen cocktails te kunnen maken. Eigenlijk voldoet alles met een tafelblad van 1 meter bij 50 centimeter voor een eigen thuisbar. Een vereiste is wél dat je er het onderstaande op kwijt moet kunnen.

Snijplank

De snijplank is het centrale punt van je thuisbar. Je kunt hierop snijden, knoeien, mixen en van mij part ga je erop zetten met je zojuist gemaakt cocktail. Het oog wil ook wat, dus neem het liefst een forse, houten snijplank. Deze gaan ook nog eens het langst mee.

SNIJPLANK ACACIA HOUT | €29,95,-

Shaker

Een shaker komt in allerlei vormen en maten, mar de meest gebruiksvriendelijk is de Boston Shaker. Deze bestaat uit een mixing glass en een tin die je er bovenop plaatst. Online koop je ze al voor een paar tientjes en is essentieel voor als je cocktails wilt mixen.

SYBRA BOSTON COCKTAIL SHAKER | €15,95

Strainer

Een strainer is nodig bij het uitschenken van de drank. Het is een soort zeef die je op je tin zet zodat de vaste stukjes achterblijven. De kans is groot dat deze al bij de Boston Shaker zit inbegrepen, maar check dit voordat je ‘m aanschaft.

COCKTAIL STRAINER | €8,99,-

Barmaatje

Een barmaatje is essentieel om de hoeveelheid drank die je in je cocktail stopt te bepalen. De meeste barmaatjes hebben twee kanten: 1 shot van 20 milliliter en een dubbele shot van 40 milliliter. Onderstaande set hebben afmetingen van 15-30ml, 20-40ml en 25-50ml.

JIGGER SET | €24,95,-

Cocktail stamper en barlepel

Een barlepel is in principe gewoon een lepel met een lange steel. Kun je dat trouwens een steel noemen? Naja, in ieder geval het uiteinde aan het andere eind van het deel waarmee je roert. Een barlepel heb je nodig om te roeren en te proeven en de stamper kun je gebruiken om citroenen of andere vruchten of kruiden mee te stampen of pletten. Capiche?

COCKTAIL STAMPER EN BARLEPEL SET | €25,99,-

Fruitmes

Je kunt natuurlijk een random mes uit de keukenla pakken, maar een super scherp mes van ongeveer twintig centimeter is ideaal voor het snijden van fruit en het maken van garneringen.

ROESTVRIJ STAAL FRUITMES | €10,31,-

Dunschiller

Cocktails zijn niets zonder zeste. Dit is dungesneden schil van een citrusvrucht en gebruik je in bijvoorbeeld een Old Fashioned of de Minty Disco van onze vrienden van Manify.

DUNSCHILLER ROESTVRIJ STAAL | €8,95,-

Glaswerk

Natuurlijk moet je mooi glaswerk hebben om je cocktails in te mikken. Voor het mooi presenteren van je creaties heb je in ieder geval een tumbler, een highball en een martini-glas nodig.

ROYAL LEERDAM MARTINI GLAZEN – 4 stuks | €21,99,-