Bier Butler: de must-have app voor een bierliefhebber

Taste
// 28 november 2019
Bier Butler
Credits: Elevate

Bier is hip, bier is hot, bier is happening. Het is daarom raar dat er (tot nu dan) geen app was die je een bier helpt kiezen bij een bepaald gerecht. Als het om wijn gaat is de keuze eenvoudig: bij vis drink je wit en bij vlees hoort rode wijn. Geen vaststaand gegeven, maar in veel gevallen kan er weinig mis gaan als je die richtlijn aanhoudt. Hoe zit het bijvoorbeeld met een biefstuk, wat voor bier past daar lekker bij? De Bier Butler-app helpt een bierdrinker hierbij.

Bier Butler-App

Bier Butler is een initiatief van de Nederlandse Brouwers, een collectief van tien, in Nederland gevestigde bierbrouwers. Met de app weet je in een mum van tijd welk biertje het beste bij je maaltijd past. Een mooi excuus om de drankafdeling in de supermarkt nog even te bestormen.

Verras je vrienden

Met deze app op je telefoon heb je in elke situatie alle benodigde kennis bij de hand. Zo kun je altijd voor de lekkerste combinatie kiezen en je verstelt doen laten staan van jouw bierkennis. Met een beetje gelukt, wenden al jouw vrienden zich tot je als ze niet weten welk bier bij welke maaltijd past en verspreid jouw bierkennis zich als een lopend vuurtje.

Bier-spijs combinatie

Er zijn talloze biersoorten, net als er talloze mogelijkheden zijn om een maaltijd samen te stellen. Elk bier is uniek en juist dat gegeven maakt het lastig om het juiste biertje bij een maaltijd te kiezen. De app leert je verschillende smaaksensaties te combineren voor een perfecte bier-spijs combinaties.

Cursus

De app beperkt zich niet tot het geven van advies en tips, maar laat je ook meer kennis vergaren door de gratis Bier & Spijs cursus. Binnen de kortste keren weet jij alles over bier, de verschillende smaken en hoe je het vloeibare goud kunt gebruiken om een goddelijke smaaksensatie te creëren.

De app is hier te downloaden.

Categories
Taste