Bier gaat in de toekomst flink in prijs stijgen

Bier-1

Slechts nieuws voor de bierliefhebbers onder ons. Wetenschappers voorspellen dat het vloeibare goud door de klimaatsverandering in de toekomst schaars zal worden én dus duurder. Door de verwachtte hitte en droogten zullen gerstoogsten enorm tegenvallen en de prijs van bier flink opgeschroefd worden. Gelukkig duurt het nog wel even.

Wanneer?

Voorlopig hoeven we ons nog niet zo’n zorgen te maken. De voorspelling geldt pas voor het eind van deze eeuw, waar in een jaar met een slechte oogst de wereldwijde bierconsumptie met een zesde zal dalen. Omgerekend ongeveer 30 miljard liter, oftewel de totale jaarlijkse consumptie van de VS. In zo’n jaar zal de prijs gemiddeld verdubbelen.

Verschil

Niet elk land zal even hard worden getroffen door een slechte oogst. De Franse grijpen wellicht weer terug op hun wijn, want daar wordt sowieso relatief weinig bier gedronken. Ierland is wel f*cked. zij zullen vermoedelijk het zwaarst getroffen worden en het ergste geval 20 ekkies meer moeten aftikken voor een sixpackje bier. Zou jij het ervoor over hebben?

bier-2
Credits: Paloma
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *