Een marathon, maar dan voor liefhebbers van speciaalbier

bier marathon

Wij kunnen begrijpen dat jij niet staat te springen om een marathon te lopen. Een afstand van 42,195 kilometer is natuurlijk ook niet niks. Het is niet dat jij de conditie er niet voor hebt,  maar je wilt niet denken aan al die grote risico’s. Van struikelen over je eigen voeten tot uitdroging en van de verkeerde afslag nemen – erg herkenbaar bij marathonlopers in Utrecht – tot als laatste over de finish komen als loser van de eeuw. Nope, jij weet wel beter. Maar wat als diezelfde marathon nu gecombineerd wordt met bier? Dan wordt het al een stuk interessanter, toch? Nou, in België organiseren ze het gewoon!

Beer Lover’s Marathon

De vierde editie van de Beer Lovers’ Marathon zal op zondag 9 juni 2019 plaatsvinden in het pittoreske Luik en is bedoel om leuk, feestelijk en toegankelijk te zijn voor een gemotiveerde hardloper. Of een gemotiveerde bierdrinker, het is maar net hoe je het bekijkt.

Hoor ik daar bier?!

Om de vijf kilometer heb je de standaard water- en voedselkraampjes om even bij te tanken. Daarnaast kunnen de deelnemers onderweg 15 verschillende Belgische bieren ontdekken en proeven. De organisatie zegt dat je niets verplicht bent, maar de meeste hardlopers doen er niet moeilijk over om deze bieren in een teug achterover te gieten.

Bij iedere stop is een feestelijke sfeer door de fanfare, DJ’s en slagwerkers. Al dat bier en de sfeer zal de marathonlopers zeker motiveren om de finish te halen. Aangezien je vast wel eens vijf keer zo lang over een terugweg hebt gedaan na een avond stappen, leek het de organisatie een goed plan om de maximale tijd te beperken tot 6,5 uur. Mocht je hierna nóg niet binnen zijn, was al je inspanning helaas voor niets. Jammer pik.

Als je nog steeds niet fan bent geworden van een bier marathon, is de deelnemers aanmoedigen ook zeker een aanrader. Geheel verkleed in het thema blijft het een bijzonder gezicht. De beelden zeggen genoeg!

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *