Verzacht je kater van Koningsnacht met dit Bloody Mary recept

Koningsnacht is achter de rug. Je wordt waarschijnlijk net wakker met een droge smoel en een stekende pijn achter je ogen. Het liefst zou je de hele dag in bed blijven stinken, maar het is Koningsdag en er MOET godverdomme gezopen worden. Zwelgen in zelfmedelijden doe je maar een andere keer. Met dit Bloody Mary recept ben je binnen no-time weer het mannetje/vrouwtje en kun je vandaag weer maximaal flaneren in je oranje outfit.

Bloody Mary

Allereerst wil ik dat je ver uit de buurt blijft van die pre-fab Bloody Mary rommelmixjes. Dat betekent je je brakke kop even naar de supermarkt moet slepen om tomatensap, Worchesteshire saus, tabasco en wat citroentjes moet halen. Ervan uitgaande dat je thuis ergens wel een fles wodka en wat kruiden hebt liggen. Want wat moet een mens zonder wodka?

Anyway, op een dag als vandaag mag er best wat meer wodka gebruikt worden dan normaal. Je neemt een groot glas met ijs en mikt er zoveel wodka in als je wilt én waar jij je comfortabel bij voelt. Het idee is niet om meteen weer dronken te worden, maar de rauwe randjes van gisteravond te verdoven. Vervolgens vul je het glas aan met tomatensap. So far so good? Top!

Het geheim van een goede Bloody Mary zit hem in de kruiden. Je voegt twee snufjes zwarte peper en twee snufjes cayennepeper toe. Vervolgens doe je er één snufje zout, vijf scheutjes Worcestershire saus en 3 scheutjes tabasco in en maak je het af met het sap van een half citroentje. Dit brouwsel giet je 6 keer over en weer tussen een ander glas, zodat de smaken zich goed mengen en dan heb jij potdikkie een een lekker Bloody Mary. Nu kun je nog de moeite nemen om er stronk selderij als garnering aan toe te voegen, maar we weten allemaal dat dat toch weg wordt geflikkerd. Bak in plaats daarvan lekker wat spek droog als garnering, je weet niet wat je meemaakt. Bottoms up en geniet van Koningsdag!

 

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *