Wil je date nou wél of niet dat je blijft slapen?

date-1

Seks op een eerste date is niet voor iedereen weggelegd. And foor good reason. Toch kan het geweldig zijn, maar ook een beetje awkward. Jullie vinden elkaar leuk, want de date waarop je bent geweest was een succes. Toch ken je elkaar nog niet heel goed en dat kan soms tot wat cringy momenten lijden. Klein voorbeeldje: na jullie date ben je naar jouw of de anders huis gegaan voor een afzakkertje. Jullie belanden toch samen in bed, hebben seks, maar is het dan ook de bedoeling dat jij of je date naar huis gaat of blijft slapen?

Wel of niet blijven slapen

Het is moeilijk in te schatten of iemand echt iets meent of gewoon vriendelijk wil zijn. Helemaal wanneer je elkaar nog niet zo goed kent. In het geval van een eerste date dus. Toch wil jij dolgraag het antwoord weten of het oké is om te blijven slapen. Het antwoord daarop is misschien simpeler dan je dacht. Als het een redelijk mens is: JA! Jullie avond was top, hebben het gezellig gehad en er was overduidelijk een klik. Anders belanden jullie niet samen in bed. Om dan na de seks in de kou op de fiets te sappen om je eigen bed op te zoeken is dan helemaal niet nodig en allerminst gezellig.

The next day

Maar dan is er dus ook nog een volgende dag. Jouw date heeft een afspraak staan vertelt jouw zachtjes in je oor dat je nog wel mag blijven liggen. So be it. Jij blijft lekker liggen, maakt een ontbijtje voor jezelf en kijkt de rest van de dag series. Dan komt jouw date thuis. Wel zo gezellig om nog even samen iets te eten. Het wordt donken en hetzelfde dilemma als voorgaande avond steekt de kop weer op: blijf je wél of niet slapen.

Nope, not this time.

Na een avond met elkaar geslapen te hebben doe je er goed aan om elkaar even wat ruimte te geven en gewoon je eigen bed weer op te zoeken. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, waar beide partijen echt samen willen blijven. Slaap een nachtje alleen. Mis je iemand in bed, dan weet je in ieder geval waar je de volgende nacht slaapt;).

Date-2
Credits: Velizar Ivanov