Dit vinden vrouwen écht van borsthaar

Borsthaar-1

To trim or not to trim? Een vraag die veel mannen met borsthaar zich stellen wanneer ze voor de spiegel staan. Een Australisch onderzoek ontdekte dat vrouwen mannen met haar op de borst en rond hun tepels woest aantrekkelijk vinden.

Dus vandaag in de categorie ‘dingen die vrouwen opwinden’: borsthaar.

Onderzoek

Het onderzoek ging als volgt in zijn werk. De onderzoekers fotografeerden mannen die verschillende hoeveelheden lichaamshaar hadden. Eerst in hun natuurlijke staat en vervolgens in geschoren staat. Een online enquête wijst uit dat vrouwen de mannen met ‘een beetje’ lichaamshaar het meest aantrekkelijk vinden, gevolgd door mannen die volledig gladgeschoren zijn en mannen met ‘heel weinig’ lichaamshaar. Mannen met gemiddeld tot veel lichaamshaar werden als minst aantrekkelijk beschouwd.

Een beetje lichaamshaar is een teken van mannelijkheid, maar mensen kunnen mannen met veel haar al snel zien als agressief of dominant.

Trendgevoelig

Trends helpen ook bij het verklaren waarom vrouwen van een beetje lichaamshaar houden. Mensen worden sneller aangetrokken tot stijlen die bekend voor ze zijn. Zoals baarden nu in de mode zijn, is wat meer lichaamshaar dat ook. Natuurlijk houden sommige vrouwen (en mannen) nog steeds niet van een heerlijke vacht, dus maak je geen zorgen als je niet blessed bent met precies de juiste hoeveelheid lichaamshaar.

Wil je weten hoe je je ballen scheert? Dat lees je hier.